Deputaţii PNL care nu se prezintă la votul în cazul Sebastian Ghiţă nu se vor mai regăsi pe liste la parlamentare

PNL face presiuni asupra propriilor deputaţi să meargă la vot în cazul lui Sebastian Ghiţă. Cei care nu se prezintă la vot nuu se vor regăsi pe liste pentru alegerile parlamentare de la toamnă, a anunţat copreşedintele ONL, Alina Gorghiu.
Filip Stan
29 mart. 2016, 09:55
Deputaţii PNL care nu se prezintă la votul în cazul Sebastian Ghiţă nu se vor mai regăsi pe liste la parlamentare

UPDATE Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a anunțat marți că liberalii care vor absenta nemotivat la voturile privind alegerea președintelui-director general al TVR și solicitarea DNA în cazul deputatului Sebastian Ghiță nu se vor regăsi pe liste la alegerile parlamentare.

Biroul Politic Național al PNL a adoptat, marți, o rezoluție cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile parlamentare.

„Activitatea parlamentară este descrisă în această rezoluție ca un criteriu esențial în evaluarea unui candidat pentru alegerile parlamentare, adică componenta de comunicare, de proiecte legislative, de prezență la voturi importante ale PNL. (…) Dacă noi am fost cu toții de acord cu această rezoluție înseamnă că o aplicăm, votată fiind în unanimitate, încă de astăzi. Parlamentarii noștri vor fi prezenți la toate voturile importante, în mod obligatoriu. Astăzi la votul pe TVR, mâine la votul pentru ridicarea imunității. Sunt două voturi fundamentale pentru activitatea Parlamentului și, da, le-am spus foarte clar și eu și domnul Blaga și am și votat de altfel: cine lipsește nemotivat nu se va mai regăsi pe listele PNL în alegerile parlamentare. Nu este nicio amenințare, este doar o rigoare și o notă de seriozitate pe care o solicităm tuturor celor care sunt parlamentari în grupul PNL”, a spus Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Ea a precizat că PNL va susține marți în plenul Parlamentului propunerea venită din partea Guvernului pentru șefia SRTv.

„Sunt curioasă, și eu și colegii mei, să vedem în ce măsură PSD va practica aceleași tertipuri de săptămâna trecută pentru a nu fi cvorum de ședință. Preferința lor pentru un TVR falimentar este absolut cunoscută, numai că noi refuzăm să girăm un asemenea proiect și ne dorim astăzi să vedem o conducere legitimă a televiziunii publice”, a adăugat Gorghiu.

Hotărârea adoptată de BPN stabilește că PNL va propune pe listele sale parlamentare numai persoane cu competență profesională.

„Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016 în calitate de candidați doar dacă îndeplinesc toate criteriile și normele de natură profesională, politică și de integritate stabilite de PNL”, prevede documentul.

Rezoluția stabilește totodată că parlamentarii PNL se vor implica în alegerile locale.

„Înscrierea pe listele parlamentare se va realiza ținând cont de evaluarea întregii activități parlamentare desfășurate în actuala legislatură, de respectarea tuturor cerințelor referitoare la profesionalism, integritate, experiență, competență și performanță politică, dezvoltarea și susținerea dialogului cu cetățenii și societatea civilă, implicarea în cadrul alegerilor locale din 2016”, stipulează rezoluția.

Parlamentarii PNL aflați în exercitarea mandatului vor primi sprijinul politic pentru obținerea unui nou mandat dacă respectă condițiile menționate.

În documentul adoptat sunt detaliate criteriile minimale pentru evaluarea activității parlamentare care vizează: îndeplinirea criteriilor de integritate, competență profesională pe un domeniu de activitate, calități de comunicator al politicilor PNL, sprijinirea campaniei pentru alegerile locale, participarea la dezbateri publice, atașament față de politica și doctrina liberală. În plus, la aceste criterii este adăugată evaluarea activității de parlamentar efectuată de copreședinții PNL împreună cu liderii grupurilor parlamentare.

Citeşte şi: PNL strânge semnături pentru revocarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului. Alina Gorghiu: „Este o persoană toxică” 

Conducerea PNL a transmis marți un avertisment deputaților liberali în care se arată că cei care nu se vor prezenta la votul în cazul lui Sebastian Ghiță nu se vor mai afla pe listele la parlamentare, potrivit unor surse politice citate de Agerpres.

Biroul Politic Național al PNL se va reuni marți la Parlament. În această ședință va fi adoptată o hotărâre cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care candidează la parlamentare.

Comisia juridică a Camerei discută marți cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță. Votul final asupra acestei solicitări ar putea fi dat miercuri în plenul Camerei Deputaților.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: De un an se doreşte ca eu să fac denunţuri împotriva lui Victor Ponta UPDATE

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Deliciu dulce pentru o cină reușită. Tort cu nuci, mascarpone și smochine
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...