„În 2015, aceasta s-a tradus, spre exemplu, prin nepermiterea intrării în țară sau expulzarea din sânul societății a peste 340 de persoane cu risc terorist. Am avut și avem în atenție alte 9.000 de persoane care nu au acces pe teritoriul naţional.
Am trimis organelor de aplicare a legii peste 3.800 de informări și factorilor de decizie aproape 10.000 de informații, toate privind riscuri cu impact la nivelul concetățenilor noștri. Specialiștii SRI au gestionat peste 550.000 de alerte cibernetice. Avem un raport de bilanț plin de astfel de cifre. După parcurgerea procedurilor parlamentare, vi-l vom pune la dispoziție„, a declarat Eduard Hellvig.
Directorul SRI a mai spus, marţi, că serviciul este performant, dar nu este perfect și mai are de lucru în ceea ce privește transparența.
„Suntem performanți, dar nu suntem perfecți. Suntem performanți pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, am sprijinit determinant justiția în combaterea corupției la nivel înalt, am ținut sub control extremismul și crima organizată, am construit un nivel adecvat de securitate cibernetică, am furnizat permanent decidenților și partenerilor noștri intelligence de calitate. Nu suntem perfecți pentru că mai avem de lucru în ceea ce privește transparența activității și nu suntem perfecți pentru că nu am atins maximum în gestionarea resurselor„, a afirmat Hellvig, la finalul ședinței de bilanț a activității SRI, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.
CITEŞTE ŞI: Iohannis, la bilanţul SRI: „România este o ţară sigură, scutită de incidente de securitate şi terorism”