Judecătoarea Geanina Terceanu a înaintat, în martie, Consiliului Superior al Magistraturii demisia sa din magistratură. În februarie, ea a fost suspendată din funcție de către Secția pentru judecători a CSM ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru luare de mită în schimbul pronunțării unei soluții favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.
În dosar au fost trimiși în judecată și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, pentru dare de mită, toți aflați în executarea unei pedepse cu închisoarea.
De asemenea, au fost deferiți justiției doi avocați — George-Antonie Iorgovan și Daniel-Costel Petre — pentru mărturie mincinoasă.
Procurorii susțin că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.
În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’).
Conform rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009-mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.
„Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie penală a Curții de Apel București — Secția a II-a Penală, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate„, susțin procurorii.
Tot marți, șeful statului a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul București a lui Marin Constantin-Marino, ca urmare a pensionării.
Judecătorul a cerut în martie CSM să fie eliberat din funcție prin pensionare. Numele lui Constantin Marino a fost legat de-a lungul timpului de mai multe dosare controversate.
Astfel, în august 2012, judecătorul i-a achitat pe Dinu Patriciu, Sorin Roșca Stănescu și Sorin Pantiș și pe ceilalți inculpați din dosarul „Rompetrol”. Ulterior, în octombrie 2014, aceștia au fost condamnați de Curtea de Apel București, în urma admiterii apelului procurorilor, cu excepția lui Patriciu, care între timp decedase. Sorin Roșca Stănescu a primit doi ani și patru luni închisoare, iar Sorin Pantiș doi ani și opt luni, ambii cu executare.
Constantin Marino a făcut parte și din completul de judecători care a decis eliberarea din arest a lui Gigi Becali, în dosarul în care latifundiarul era acuzat că i-a sechestrat pe hoții care i-au furat mașina.
De numele lui Constantin Marino se leagă și o posibilă colaborare cu fosta Securitate comunistă. În anul 2012, presa relata că CNSAS a eliberat o adeverință conform căreia Constantin Marino „figurează cu dosar fond rețea (…) distrus în 1982”. Constantin Marino nu ar fi fost declarat lucrător/colaborator al Securității, deoarece nu s-a descoperit alt material probator împotriva sa. Potrivit CNSAS, un dosar de rețea era distrus în momentul în care cel care semnase un angajament cu Securitatea devenea membru al Partidului Comunist Român.
Tot pe motiv de pensionare, Iohannis a semnat eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Turnu Măgurele a Linei Diaconu, din funcția de judecător la Judecătoria Bârlad a Iulianei Teletin, din funcția de judecător la Judecătoria Târgu Cărbunești, vicepreședinte cu delegație, a Mariei Rogojeanu, din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj a lui Gheorghe Gârcu și din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a lui Constantin Rusu.
Șeful statului a semnat marți și decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Vasile Gușatu cu Ministerul Afacerilor Interne. El deținea funcția de director al Direcției Management Resurse Umane din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.