Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al PCA Ploieşti, cercetat în libertate sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis punerea în libertate a lui Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, urmând ca acesta să fie cercetat în libertate sub control judiciar, în dosarul în care este pus sub acuzare şi deputatul Sebastian Ghiţă.
Filip Stan
01 apr. 2016, 09:53
Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al PCA Ploieşti, cercetat în libertate sub control judiciar

Instanţa supremă a admis o contestaţie depusă de Aurelian Mihăilă la decizia dată pe 25 martie de un alt complet de la ÎCCJ, prin care a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.

Pe durata controlului judiciar (60 de zile), Aurelian Mihăilă nu are voie să comunice, direct sau indirect, cu co-inculpaţii Sebastian Ghiţă, Liviu Mihail Tudose, Viorel Dosaru şi Constantin Ispas, precum şi cu martorii Mihail Emanuel Saghel, Leonard Georgescu, Mircea Negulescu, Dragoş Pătraru, Mihail Lucian Bălănescu şi Răzvan Alexe.

În acelaşi dosar, instanţa supremă a decis ca fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas să rămână în arest preventiv. Decizia este definitivă.

Potrivit DNA, Liviu Tudose şi Viorel Dosaru sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă, transmiete Agerpres.

Citeşte şi:  CSM i-a suspendat din funcţie pe procurorii Tudose şi Mihăilă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Astfel, în perioada iunie 2013 — primăvara anului 2014, în calitate de procuror general al PCA, Liviu Tudose a permis accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii ce nu erau destinate publicităţii dintr-un dosar penal al respectivei structuri de parchet.

Informaţiile confidenţiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărire penală.

Procurorii spun că scopul lui Tudose era acela de a obţine funcţii de conducere în cadrul unor instituţii publice pentru sine, dar şi acela de a zădărnici urmărirea penală efectuată în cauza respectivă.

De asemenea, tot în legătură cu acel dosar aflat pe rolul PCA, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova de la acea vreme, Viorel Dosaru, a permis, în perioada iunie — septembrie 2013, accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, în schimbul menţinerii în funcţie sau promovării în alte funcţii de conducere.

Totodată, în vara anului 2013, Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al PCA Ploieşti, a permis ofiţerului de poliţie Constantin Ispas accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii din acelaşi dosar al PCA, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru Ispas care, intrând în posesia informaţiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, a folosit ilegal datele obţinute, urmărind accederea în funcţii de conducere în cadrul MAI.

Mihăilă mai este acuzat şi că în vara anului 2014, în calitatea deţinută, a ticluit probe nereale, fiind vorba despre o plângere formulată în numele unei persoane împotriva unui alt procuror din aceeaşi unitate de parchet, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de fals în declaraţii. Plângerea respectivă, nedatată şi nesemnată, a fost ulterior înmânată unui ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, pentru a fi valorificată.

Deputatul Sebastian Ghiţă mai este acuzat în acest dosar şi de faptul că a condus pe drumurile publice un autoturism având permisul suspendat.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România care i-a dat pe spate pe străini. Are un potențial turistic uriaș, dar puțini români știu de el: ”Este frumos și unic. Sunteți foarte norocoși să locuiți aici”
Capital.ro
Românii cu mașini pe motorină, taxați mai puțin. A intrat în vigoare azi, 16 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
România are CEL MAI MARE preț la gaze naturale din regiune! Grecia și Bulgaria sunt în spatele nostru
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Cinci arestări în cazul morții lui Matthew Perry: legătura cu o rețea vastă de trafic de ketamină
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...