Deputaţii vor să interzică ziariştilor să filmeze votul cu bile. Biroul Permanent discută modificarea Regulamentului

Deputaţii vor să interzică jurnaliştilor să filmeze votul secret cu bile, urmând ca în şedinţa Biroului Permanent de luni să se ia în discuţie modificarea articolului din Regulament referitor la accesul presei în sala de plen. Liberalii se vor opune, în Biroul permanent al Camerei Deputaților, interzicerii filmării votului cu bile.
Iulian Tudor
01 apr. 2016, 14:14
Deputaţii vor să interzică ziariştilor să filmeze votul cu bile. Biroul Permanent discută modificarea Regulamentului

Camerele de luat vederi împietează asupra secretului votului„, a susţinut vicepreşedinte social-democrat al Biroului Permanent, Florin Iordache, cerând în şedinţa de miercuri modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor pentru le interzice jurnaliştilor să filmeze votul cu bile, potrivit Mediafax.

Domnule preşedinte, înţeleg că există o hotărâre a Biroului permanent încă din 2001 vizavi de posibilitatea amplasării camerelor TV la votul final sau la votul cu bile. Din punctul meu de vedere, astfel de camere de luat vederi împietează asupra secretului votului şi de aceea eu aş vrea, dacă nu acum, poate la viitoarea şedinţă de Birou permanent, acest articol să-l modificăm, astfel încât la votul final să nu poată fi instalate camere de luat vederi care să impieteze asupra secretului votului”, a declarat Florin Iordache, potrivit stenogramei Biroului Permanent.

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a afirmat că dacă instituţia Parlamentului se vrea respectată, atunci secretul votului trebuie să fie asigurat. Acesta a mai susţinut că neprotejarea dreptului la vot secret se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, spunându-le colegilor că s-ar putea trezi cu o plângere penală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Ştefan Zgonea le-a propus membrilor BP şi liderilor grupurilor parlamentare ca în şedinţa BP de luni să facă propunerea pentru schimbarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Gorghiu: PNL se va opune interzicerii filmării votului cu bile

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că liberalii se vor opune, în Biroul permanent al Camerei Deputaților, interzicerii filmării votului cu bile.

La Cameră, luni, se discută în Biroul permanent interzicerea filmatului votului cu bile. (…) Ne întoarcem la platforma cu care PSD ne-a obișnuit de 26 de ani, de fapt la platforma partidului care înainte de 1989 reușea să cucerească mințile multor oameni din România. Nu e o glumă, vorbim de interzicerea în România a unei activități cât se poate de normale făcute de presă, anume aceea de monitorizare a activității și a votului parlamentarilor din România. Dacă noi azi ne punem problema să ajungem la tot felul de acte de cenzură, așa cum mai deunăzi voia domnul Dragnea prin legea defăimării, înseamnă că n-am învățat nimic din ideea de democrație în România. Votul nu ar trebui să fie unul secret în cazul ridicării de imunități„, a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a amintit că PNL a depus un proiect de lege în urmă cu peste doi ani care prevedea ca votul la ridicarea imunităților să nu fie unul secret.

În Biroul permanent, evident că ne vom opune, dar majoritatea aparține aceleiași structuri politice, motiv pentru care așteptați-vă ca, în ciuda protestelor noastre, să vă fie interzisă inclusiv posibilitatea de a filma aceste voturi„, a completat copreședintele PNL.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Viața la bloc. Cât de important este certificatul energetic. Mulți îl ignoră
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Descoperire arheologică remarcabilă în Dobrovăț: oseminte ale unui copil din secolele IX-VIII î.Hr.
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...