Vasile Blaga: La Dragnea acasă a fost cea mai mare scădere economică din România

Vasile Blaga, copreședintele PNL afirmă că regiunile administrate de PSD sunt mai înapoiate economic, dând exemplul Teleormanului care, potrivit liderului liberal, ar fi avut în 2015 cea mai mare scădere economică din România, în condițiile în care la nivel național s-a înregistrat creștere.
Iulian Tudor
02 apr. 2016, 13:37
Vasile Blaga: La Dragnea acasă a fost cea mai mare scădere economică din România

„Ne putem mândri cu administrațiile liberale din toată țara. Acolo unde au guvernat liberalii (…) nivelul calității vieții oamenilor este ridicat. Uitați-vă la polul opus. PSD guvernează de 25 de ani neîntrerupt Oltenia și Moldova. Am fost (…) joi în Teleorman, acasă la Dragnea, de 16 ani președinte de Consiliu Județean, de câțiva ani ministru, anul trecut chiar și viceprim-ministru. În timp ce anul trecut în România a fost o creștere economică de 3,7%, la Dragnea acasă a fost cea mai mare scădere economică din România, de peste 2%. Nici n-am avut unde să ne ținem ședința, acasă la Dragnea. N-au nicio sală. Am mers cu peste 2000 de oameni la Casa de Cultură. Și aia se dărâmă pe ei”, a spus Blaga, la reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai PNL.

El a criticat faptul că, în tot acest context, Liviu Dragnea este mai preocupat să construiască un stadion.

„În timpul ăsta, lui Dragnea îi pasă de stadioane, să mai tragă un stadion la Alexandria, că are mare echipă, în divizia a IV-a, ‘Prăbușirea Alexandria’, și să joace eventual cu ceilalți, de la Turnu Măgurele, altă echipă tare. Numai pentru asta și-a pregătit cu domnul Dâncu 16 milioane de euro. Asta e administrație tipică pesedistă”, a adăugat copreședintele liberal.

De asemenea, Vasile Blaga a dat și exemplul orașului Craiova despre care a spus că este condus de 26 de ani de PSD și are „cel mai mare număr de șomeri din România — 25.000”.

Pe de altă parte, copreședintele PNL i-a îndemnat pe candidații partidului să abordeze cu seriozitate scrutinul din 5 iunie, avertizându-i că „nu poți să aspiri la o victorie clară în toamnă, dacă nu te comporți așa cum trebuie la alegerile locale”. Blaga a transmis și un mesaj către alegători, afirmând că un vot de dreapta care nu vine spre PNL e un vot dat PSD.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii trebuie să câștige alegerile locale pentru oamenii de care PSD „și-a bătut joc 25 de ani”.

„În toată țara PSD înseamnă sărăcie. (…) Uitați-vă la harta orașelor și județelor conduse de PSD. Acolo nu sunt investiții, nu sunt locuri de muncă, oameni care să trăiască pe propriile picioare, nu există clasă de mijloc. Avem obligația de a câștiga aceste alegeri nu pentru noi, ci pentru acești oameni de care și-au bătut joc 25 de ani”, a spus Orban.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
De ce s-a botezat Mirabela Dauer la 49 de ani. Ce religie are acum celebra artistă
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!