Ordonanţa privind interceptările, amânată de Comisia juridică a Senatului

Senatorii din Comisia juridică au dezbătut marţi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Comisia a amânat două săptămâni o decizie referitoare la ordonanța de urgență privind interceptările, pentru depunerea de amendamente și dezbatere.
Filip Stan
12 apr. 2016, 05:49
Ordonanţa privind interceptările, amânată de Comisia juridică a Senatului

UPDATE Comisia juridică a Senatului a amânat, marți, pentru două săptămâni, o decizie referitoare la ordonanța de urgență privind interceptările, pentru depunerea de amendamente și dezbatere.

„Este o temă serioasă, în această perioadă sunt discuții și la Cotroceni, nu vom lua o decizie astăzi, vom înainta și noi observațiile noastre”, a spus președintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc.

Membrii comisiei au decis ca o săptămână să fie depuse amendamente la ordonanță, iar o săptămână să fie destinată dezbaterii pe articole.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a afirmat că nu știe dacă ordonanța arată că sunt respectate în integralitate drepturile și libertățile fundamentale și că, în momentul în care aceasta va fi votată, ar trebui ca toți să fie de acord că îmbină nevoia de securitate cu prevederile Constituției.

„Fără a ne grăbi, fără a arunca anateme directe asupra unui act normativ, vreau să credeți că vrem ca, în momentul în care am dezbătut și votat un asemenea act normativ, toți sau 99%, să spună: da, este un act normativ care respectă fundamental prevederile Constituției și ale celorlalte acte normative și îmbină perfect nevoia de securitate a cetățenilor României pentru care nu există costuri. (…) Nu putem spune că un miliard este mult pentru ca cetățeanul României să fie liber și sigur pe stradă. Libertatea cetățeanului nu are costuri. Să nu vă mire că vor fi dezbateri, vor fi opinii pro și contra”, a adăugat Chelaru.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a susținut, marți, la Comisia juridică a Senatului, ordonanța de urgență privind interceptările, arătând că reprezintă o soluție de etapă, deoarece Guvernul nu-și permitea să creeze o ‘sincopă’.

 

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate sunt sesizate pentru raport de către Biroul permanent în cazul acestei ordonanţe, în timp ce Comisiile de apărare, muncă şi drepturile omului, pentru aviz. Comisiile de apărare şi drepturile omului au acordat săptămâna trecută aviz favorabil acestei ordonanţe.

‘Ordonanţa este o chestiune extrem de sensibilă, urmărită cu mare atenţie de opinia publică şi nu numai. Eu cred că Parlamentul trebuie să găsească soluţia cea mai bună, o îmbinare perfectă între nevoia de securitate, dar şi de respectare integrală a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi a garanţiilor acestora’, afirma luni senatorul Ioan Chelaru, membru în Comisia juridică, conform dcnews.

Citeşte şi: Prună: Guvernul începe marţi dezbaterea pe legile siguranţei naţionale

El a precizat că va fi aşteptat atât punctul de vedere al Comisiei de constituţionalitate referitor la această ordonanţă, dar şi opiniile liderilor grupurilor parlamentare după consultările de la Cotroceni.

‘Nu ştim dacă se va da raport. Textul ordonanţei este deja funcţional. El este aplicabil. Anumite instituţii funcţionează şi îşi exercită prerogativele în baza acestei ordonanţe. O săptămână mai devreme sau mai târziu nu ştiu dacă mai contează foarte mult, deşi orice clipă de libertate este esenţială. Vom vedea cu ce vor veni şi liderii grupurilor parlamentare după consultările de la Cotroceni’, arăta Chelaru.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...