Află ce se întâmplă în corp când renunţi la carne

În ultimul timp, oamenii au renunțat treptat la consumul de carne și au trecut la o dietă vegetariană. Aceștia aleg un stil de viață sănătos, renunțând la fast-food și la majoritatea alimentelor care au carnea ca ingredient principal.
Romania TV
12 apr. 2016, 13:03
Află ce se întâmplă în corp când renunţi la carne

Iată ce se întâmplă în corp atunci când renunți la carne:

1. Slăbești

O echipă de la Universitatea George Washington, Facultatea de Medicină, a studiat cât de mult slăbește o persoană atunci când renunță la carne, și începe să fie vegetariană.

Cercetările au arătat că cele mai multe persoane au slăbit aproximativ 5 kg după ce au renunțat la consumul de carne. Participanții care au luat parte la studiu, au slăbit, în medie 5 kg, fără ca cercetătorii să monitorizeze aportul de calorii sau creșterea cantității de alimente consumate.

„Mesajul principal este acela că o dietă bazată pe legume poate ajuta la pierderea kilogramelor, fără a sta să numeri caloriile sau să practici exerciții fizice”, a declarat Neal Barnard, autorul principal al studiului și profesor la Facultatea de Medicină de la Universitatea George Washington.

Citeşte şi  Vrei să renunţi la carne? Iată cu ce alimente o poţi înlocui

2. Bacteriile intestinale se vor schimba

Se spune că ești ceea ce mănânci, și această zicală se referă la sistemul digestiv la fel de mult ca și la orice altă parte a corpului.

Un studiu realizat recent a arătat că există diferențe dintre bacteriile intestinale găsite la persoanele care consumă carne și cele care sunt vegetariene sau vegane. Cu toate acestea, cea mai mare diferență a fost între veganii care consumă adesea carne și cei care nu consumă deloc.

Cercetătorii de la Universitatea City din New York au constat că vegetarienii au mai multe specii de bacterii intestinale care sunt protectoare.

Citeşte şi  VERDICT: De ce e mai bună carnea de CAPRĂ decât cea de VITĂ

3. Ai putea avea deficiență de substanțe nutritive

O dietă vegetariană sau vegană echilibrată poate oferi suficiente elemente nutritive care sunt necesare organismului. Dar prin lipsa consumului de carne o să fie greu să obții suficient fier, vitamina B12 și D.

Este recomandat consumul de alimente precum fasole, linte, soia, lapte, ouă, nuci, fructe, legume verzi și cereale integrale, acestea fiind bogate în substanțe nutritive necesare organismului și înlocuitoare pentru carne.

4. Scazi riscul de a dezvolta cancer

Un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății, a clasificat carnea prăjită ca fiind cancerigenă, și astfel de produse, cum sunt șunca și salamul, sunt la fel de nocive pentru corp. În plus, carnea roșie a fost etichetată ca o posibilă cauză care duce la dezvoltarea de cancer.

Citeşte şi  Ce trebuie să faci pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Vezi cum trebuie să-ţi păstrezi alimentele

Prin consumul unei porții de 50 de grame de carne sau două felii de bacon pe zi, crești cu 18 % riscul de a dezvolta cancer de colon, spun experții. Prin urmare, creșterea ar duce la un caz în plus de cancer de colon la toți cei care consumă bacon.

5. Scazi riscul de a dezvolta boli cardiovasculare

Oamenii de știință au descoperit recent că prin consumul de carne roșie ești predispus la dezvoltarea de boli de inimă. Un alt studiu a arătat că, un aminoacid găsit în produsele alimentare care se numește carnitina, contribuie la dezvoltarea de reacții de microbi care contribuie la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Dieta fără carne are din ce în ce mai mulți adepți. Dacă avantajele pentru sănătate sunt clare, există totuși și dezavantaje – care pot fi depășite grație unui regim echilibrat.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'