94,28% dintre produsele ce au facut obiectul studiului au mentionat pe eticheta capacitatea de vopsire. Aceasta variaza in functie de gramajul plicului si de tipul de vopsea folosita, astfel:
Citeşte şi Cum poţi verifica dacă un OU este VECHI. Cu aceste METODE nu o să dai greş
Numarul de E-uri (aditivi alimentari) continute in produsele ce au facut obiectul studiului variaza intre 1 si 10 E-uri, astfel:
Produsele ce fac prezentul studiu au fost gasite sub diferite tipuri, si anume: vopsea granulata, vopsea lichida, vopsea praf si cu diferite culori.
Citeşte şi Trucuri ingenioase cu şi despre ouă. Cum le găteşti rapid
Toate produsele studiate au mentionat pe eticheta informatiile privind gramajul atat / produs cat si / pachet, aceasta variaza de la 5 grame / produs pana la 12 grame / produs pentru cele ambalate individual si de la 15 grame (3 buc * 5 g) pana la 28 grame (4 buc * 7 g) pentru cele ambalate la set.
Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.
Studiul a fost realizat in perioada 25 Martie – 4 Aprilie 2016, pe baza informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor tip vopsea de oua, existente pe piata romaneasca.
InfoCons, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă,
întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de
Consumatori.
Citeşte şi Cum prepari ouăle sănătos. Sfaturi utile în bucătărie
Pentru a vedea daca ouale sunt bune de consumat vei avea nevoie de un castron adanc din sticla, niste apa si cateva secunde, scrie secretele.com. Mai intai, toarna apa in castronul din sticla. Pune oul in castron cu atentie si urmareste ce se intampla.
Daca oul este proaspat, el se va scufunda complet si va cadea pe fundul castronului. In cazul in care oul nu este nici proaspat, dar nici prea vechi, o parte va atinge fundul castronului, iar cealalta se va ridica spre suprafata apei.
Spre deosebire de situatile anterioare, in cazul in care oul este vechi, acesta va pluti pe suprafata apei. Acest tip de ou nu este recomandat pentru consum.
O alta metoda prin care poate fi verificata prospetimea unui ou este sa fie tinut in mana si apropiat de ureche. Apoi, oul trebuie usor miscat, acordandu-se atentie sunetului care se declanseaza din interior. Daca nu se aude niciun sunet, atunci oul este proaspat, iar daca se aud sunete, atunci este posibil ca oul sa fie vechi si nu trebuie consumat.
Citeşte şi Lucruri neştiute despre ouă