„Acest guvern a preluat un buget deja facut pentru 2016 de fostul de guvern, in bugetul deja facut nu existau elemente care sa sustina majorari salariale, deci orice interpretare de acest gen ar trebui sa nu se faca pentru ca nu suntem noi autorii bugetului respectiv, suntem gestionarii bugetului”, declara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
Nu acelaşi lucru era susţinut de tehnocraţi când Guvernul prezenta bugetul în Parlament, în ciuda zvonurilor că preluaseră bugetul făcut de Cabinetul Ponta.
„Asa cum am anuntat si la instalarea guvernului, acest guvern a decis sa respecte cadrul legal adoptat de Parlament în anul 2015 si a inclus prevederi importante de relaxare fiscală şi creştere salarială a personalulului bugetar”, spunea Dacian Cioloş.
Bugetul a fost construit tinand cont de un prag maxim de deficit de 3%, stabilit la nivelul Uniunii Europene.
Gafele s-au ţinut lanţ cu privire la legea salarizării, transformată între timp într-o ordonanţă de urgenţă, propusă, apoi retrasă cu scandal.
„Vor aparea modificari in jumatatea inferioara a grilei de salarizare. In aceasta a doua jumatate a grilei de salariyare vom veni cu majorari semnificative, in functie de categoriile despre care vorbim. Majorarile sunt pana la 20% de exemplu la asistenti sociali”, puncta Dan Suciu.
Acum proiectul este din nou amânat şi nu se ştie când va fi finalizat. Asta în condiţiile în care tehnocraţii se lăudau că vor avea gata proiectul încă din februarie.