Președintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a declarat vineri dimineața că o delegație formată din șapte persoane a fost invitată la București la discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei, acesta fiind primul semnal din partea guvernanților de la începerea marșului de protest.
În acest context, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, s-a întâlnit cu reprezentanții minerilor și a luat act de problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia, expuse de reprezentanții Federației în Memorandumul transmis Guvernului României.
Oficialul ME a menționat, în cadrul discuțiilor, că o parte din măsurile de redresare a Complexului Energetic Oltenia, menționate în Memorandum, își vor găsi răspunsul în Strategia Energetică Națională, care se afla în proces de elaborare, în timp ce pentru alte măsuri „se vor întreprinde demersuri în sensul realizării lor în limitele legale”.
Minerii au făcut referire la creanțele pe care Complexul Energetic Oltenia le are de recuperat de la societăți aflate în insolvența, dar și la avizarea documentației necesare pentru extinderea lucrărilor miniere în carierele Jilț — Sud, Rovinari — Est și Roșia, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Energiei, programat pentru data de 20 aprilie.
„În vederea discutării problemelor punctuale semnalate de reprezentanții FNME, pâna la sfârșitul lunii aprilie, va avea loc o întâlnire la Târgu Jiu cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, reprezentanți ai sindicatelor, conducerea executivă și cu membrii Consiliului de Supraveghere a Complexului Energetic Oltenia”, se arată în comunicat.
Peste 50 de mineri și energeticieni, angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) și membri ai FNME, au pornit luni într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București, protestând față de situația Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic. Până vineri dimineața, în cea de-a cincea zi de marș către București, aceștia au parcurs în total aproximativ 170 de kilometri pe jos.