Marian Munteanu: Am consimţit să-mi retrag candidatura. Cătălin Predoiu este noua propunere a PNL pentru Bucureşti

Marian Munteanu a renunţat la candidatura pentru Primăria Capitalei. Şeful PNL, Bucureşti, Cătălin Predoiu urmează să fie noul candidat al PNL pentru Primăria Bucureşti.
Iulian Tudor
20 apr. 2016, 08:47
Marian Munteanu: Am consimţit să-mi retrag candidatura. Cătălin Predoiu este noua propunere a PNL pentru Bucureşti

UPDATE 18:00 Marian Munteanu a fost înlocuit cu Cătălin Predoiu pentru cursa pentru Primăria Bucureşti. Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat, miercuri, că a decis să îşi asume candidatura la Primăria Capitalei.

El a precizat că a luat această decizie după consultări cu liderii PNL. „Gândurile mele sunt extrem de limpezi şi voinţa mea, extrem de hotărâtă”, a spus Predoiu. Liberalul a pledat pentru un Bucureşti care să aibă o administraţie „europeană” şi „cinstită”. „Vă chem alături de mine ca să ne schimbăm cu toţii viaţa în bine”, a adăugat Cătălin Predoiu.

„Îmi asum această responsabilitate angajându-mă în faţa tuturor bucureştenilor că voi concura cu toată energia şi competenţa mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei în Bucureşti. Bucurestiul va fi capitala unui stat care va prelua presedinţia UE. Pana atunci vom rezolva impreuna toate problemele orasului”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Predoiu vrea să formeze un tandem cu Ciprian Ciucu

Cătălin Predoiu a punctat că joi va cere partidului votul de incredere pentru candidatura. „Le cer liberalilor să fie alaturi de mine, sa fie învingatori. Suntem un partid de învingători. Raman atasat viziunii mele de a ne uni fortele cu oameni tineri din societatea civila. Îi adresez lui Ciprian Ciucu invitatia de a veni alaturi de mine si de noi. Joi ii voi face o invitatie sa discutam cum putem forma o echipa, cum putem forma un tandem. În zilele urmatoare voi pune la punct un program care sa reflecte viziunea noastra”, a precizat Cătălin Predoiu.

Marian Munteanu – obiectivul meu a fost binele bucureştenilor

„A fost o săptămâna deosebită. Mi-aş fi dorit ca în aceste zile să pot să vă prezint ideile care stau la baza programului meu pentru Bucureşti. Mi-aş fi dorit să vorbim despre multele probleme din Bucureşti. Împrejurările au făcut să trebuiască să răspund la o mulţime de lucruri, multe dintre ele fiind lipsite de substanţă. Vreau să vă spun din capul locului că nimic din ceea ce s-a spus nu e de natură a mă incrimina în mod real. Am puterea să lupt împotriva acestor atacuri. Am suficiente argumente şi voi acţiona ca toate acele acuzaţii să-şi dovedească netemeinicia. Singurul meu obiectiv în această intervenţie a fost binele bucureştenilor”, a declarat Marian Munteanu.
 
„În momentul în care echipa e pusă în primejdie datoria mea e să acţionez şi să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Din acest punct de vedere am avut discuţii în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanţii de sectoare în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate a fost dificil să găsim o formulă de unitate. În consecinţă am consimţit să-mi retrag candidatura. Am acceptat această chestiune şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea la Bucureşti şi pentru a oferi bucureştenilor un proiect bun, util şi câştigător”, a puntat Munteanu în ultima sa apariţie în calitate de nominalizat al PNL la Bucureşti.
 
 

UPDATE 17:00: Surse citate de România TV arată că Marian Munteanu se va retrage de la cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Anunţul oficial urmează a fi făcut la ora 18:00.

În urmă cu puţin timp partidul Monicăi Macovei a anunţat că i se retrage sprijinul lui Ciprian Ciucu pe motiv că acesta a negociat intrarea în PNL. În acest context Ciprian Ciucu ar putea fi noua propunere din partea PNL pentru Primăria Capitalei.

Citeşte şi: Primul candidat care pierde sprijinul partidului la Primăria Bucureşti. Monica Macovei se delimitează de Ciprian Ciucu

UPDATE 16.20: „Nu multi rezista la presiune. presiunile astea sunt fleacuri. eu nu am o problema legata de nimic. Nu au ce sa imi reproseze, vin cu lucruri marunte, de acum 20 de ani. nu imi e frica, nu imi e teama. Am pierdut 10 zile pe lucruri mărunte. Nu am ce să dovedesc că nu sunt. Trebuia să depun candidatura astăzi. Nu are ce să îmi impute cineva. Eu nu am furat. Instituţia prezidenţială nu se implică în aceste situaţii. Eu sunt un om corect şi am venit să ajut. Şi acum doresc să ajut. Nu am venit să candidez pentru mine. Vreau să îi ajut pe bucureşteni. Am venit cu inima deschisă. Am prevăzut că vor urma multe atacuri, dar pentru unii e o încercare prea grea. După ce discut cu conducerea partidului, discutăm ce doriţi. Vedem în două ore dacă mai candidez. Nu îmi e frică, nu am lucruri care să îmi fie imputate”, a spus Marian Munteanu înainte de întâlnirea cu liderii PNL.

UPDATE 16.00 – Liderii PNL se întâlnesc joi după-amiază, la ora 16, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, forul care îl poate schimba pe Marian Munteanu din poziţia de candidat la Primăria Generală. 

UPDATE 15.18 – Este ședinţă crucială la această oră la PNL. Liderii liberali s-au întâlnit pentru a stabili dacă Marian Munteanu rămâne candidatul partidului la Primăria Capitalei, în contextul în care tot mai multe voci cer îndepărtarea lui. 

CNSAS a confirmat primirea cererilor de verificare a lui Marian Munteanu, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Anca Median.

„PNL a depus o cerere ieri (marți – n.r.). De asemenea, interesul în același sens este și al SAR, depunând și ei o cerere în dimineața aceasta (miercuri – n.r.). Cererile vor urma cursul firesc, acela pe care-l presupune procedura potrivit legii în baza căreia noi funcționăm, adică Ordonanța 24/2008 aprobată cu modificări și completări prin Legea 293/2008. Verificările CNSAS vizează două aspecte: colaborarea cu Securitatea sau apartenența la structurile ei. Asta înseamnă ofițer sau nu, colaborator sau nu, în sensul legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNSAS, potrivit Agerpres.

Cererea de la PNL poartă semnăturile Alinei Gorghiu și a lui Vasile Blaga, copreședinți PNL, iar cea din partea SAR, a Alinei Mungiu Pippidi.

Anca Median a adăugat că cererile au început să fie analizate de îndată ce au ajuns la CNSAS.

„Verificarea unui om vizavi de apartenența la fosta Securitate sau vizavi de colaborarea cu aceasta presupune niște pași procedurali. Identificarea dosarului, corespondența cu foștii deținători de arhivă și așa mai departe. Nu cred că o cerere care intră astăzi poate fi soluționată mâine”, a explicat Median.

Ea a mai precizat că, din momentul în care s-au primit cererile privindu-l pe Marian Munteanu, CNSAS verifică dacă pe numele acestuia există sau nu documente întocmite de fosta Securitate.

Purtătorul de cuvânt al CNSAS a menționat că pe numele lui Marian Munteanu nu au existat alte cereri, întrucât acesta nu avea o calitate oficială.

 

UPDATE Conferinţă de presă anunţată pentru ora 18.00. La conferinţă vor lua parte copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, candidatul Marian Munteanu, preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus, şi Cătălin Predoiu, şeful organizaţiei Bucureşti.

 

Purtătorul de cuvânt al CNSAS, Anca Median, a declarat pentru News.ro că marţi seară a fost înregistrată solicitarea PNL de verificare a lui Marian Munteanu, iar miercuri dimineaţă a fost primită o solicitare similară de la SAR.

Ea a precizat că cererile vor intra în procedură normală de lucru, prevăzută de lege, pentru astfel de solicitări.

La rândul său, Dinu Zamfirescu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat că solicitările vor fi discutate în regim de urgenţă.

„În principiu, nu se face foarte repede comunicarea, dar noi vom lua în discuţie mâine (joi – n.r.), la şedinţa Consiliului, aceste două solicitări”, a spus Zamfirescu.

El a precizat că solicitarea SAR este valabilă, iar solicitarea PNL a fost făcută în baza unei legi care a fost declarată neconstituţională.

„Putem să dăm răspuns SAR”, a spus Zamfirescu.

Dinu Zamfirescu a mai spus că, din câte ştie, există un dosar al lui Marian Munteanu la CNSAS.

„Ştiu doar că a venit în 2006 un dosar cu numele lui”, a mai spus Zamfirescu.

 

Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, vor avea miercuri, la ora 15.00, o şedinţă în care vor discuta strategia pentru Bucureşti, urmând să anunţe concluziile într-o conferinţă de presă, iar discuţiile au loc în condiţiile în care este vehiculată retragerea lui Marian Munteanu.

Cei doi lideri vor susţine o conferinţă de presă miercuri seara, pentru a anunţa concluziile la care s-a ajuns în privinţa strategiei pe Buucreşti.

Controverse pe candidatura lui Marian Munteanu. Theodor Atanasiu, şeful de campanie: Nu i-a cerut nimeni retragerea

Liberalii au discutat marţi seara, într-o şedinţă de urgenţă, cu Marian Munteanu. Surse politice precizau că liberalii iau în caclul retragerea candidaturii lui Munteanu pentru Primăria Capitalei.

Surse din PNL au mai declarat că liderii PNL i-au cerut lui Marian Munteanu să îşi clarifice situaţia administrativă în firmele şi asociaţile pe care le deţine.

Ulterior, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a mai spus că Marian Munteanu s-a retras în cursul zilei din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi a cesionat acţiunile pe care le deţinea.

„Astăzi Marian Munteanu s-a retras din Consiliile de Administraţie ale ONG-urilor din care făcea parte şi şi-a cesionat acţiunile şi părţile sociale de la societăţile comerciale de la care era asociat. De alte retrageri, nu ştiu. Nu i-a cerut nimeni retragerea”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Teordor Atanasiu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'