Ingrediente
– 500 de grame de carne de pui, părțile preferate de la pui
– 1 ceapă
– 2 morcovi
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 1 rădăcină de păstârnac
– fidea
– sare
– piper
– câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare
Se pregătesc ingredientele, să fie la îndemână. Se spală carnea și se pune la fiert în apă, cât să acopere bine toate bucățile. Se lasă carnea să fiarbă bine, cam 45 de minute. Se ia spuma care se formează mereu, cu ajutorul unei spumiere.
După acest timp se adaugă legumele, ceapa se pune întreagă, pentru că se va scoate la final. Morcovii, păstârnacul și pătrunjelul se taie felii, cât mai mari. Sau se pot tăia rondele, chiar pe jumătate și atât. Depinde de preferințe. Legumele se pun peste carne să fiarbă, cam 30 de minute se lasă.
Pentru cine dorește, se poate scoate carnea de pe oase, ca să fie mai ușor de mâncat. Dar nu este neapărat să faceți așa. Așa că, după cele 30 de minute, se scoate frumos ceapa, care se pune doar pentru a da gust, nu este prea gustoasă în supă.
După ce s-au fiert legumele suficient, se pune și fideaua. Acum, depinde de fideaua aleasă. Ori puneți un bulgăre, care se fărâmă înainte, ori se pune o mână de fidea fărâmițată din pungă. Se lasă să fiarbă și fideaua, apoi se pune piperul, sarea după gust. După ce se stinge focul, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Cine dorește ca supa să fie un pic mai consistentă, poate face și găluști dintr-un ou bătut, amestecat cu 4 linguri de griș, la care se adaugă sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, ca să iasă pufoase. De obicei, la supa cu fidea nu se adaugă și găluști, dar nu este o regulă. Se servește caldă, fără pâine. Poftă bună!
O zi ploioasă de primăvară poate fi „încălzită” şi cu o supă de usturoi