Soprana Angela Gheorghiu, mesaj dur pentru ministrul Culturii, după scandalul de la ONB: V-aţi bătut joc!

Soprana Angela Gheorghiu a transmis un mesaj dur ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, după decizia de a-l repune în funcţia de director general interimar a lui George Călin, pentru a-l convinge pe balerinul şi coregraful Johan Kobborg să revină asupra deciziei de a pleca de la Opera Naţională Bucureşti după numirea la conducerea instituţiei a dirijorilor Vlad Conta şi Tiberiu Soare.
Romania TV
20 apr. 2016, 15:18
Soprana Angela Gheorghiu, mesaj dur pentru ministrul Culturii, după scandalul de la ONB: V-aţi bătut joc!

Angela Gheorghiu s-a alăturat de la început artiştilor şi angajaţilor ONB care au susţinut echipa de conducere Vlad Conta – Tiberiu Soare, iar marţi seară, când deja se vehicula pe surse repunerea în funcţie a lui George Călin, fost adjunct al directorului general suspendat Răzvan Dincă, trimis în judecată, i-a transmis ministrului Culturii o serie de mesaje dure, în care îl acuză că „şi-a bătut joc” de angajaţii Operei, de imaginea instituţiei şi de public.

„Sunt, pentru a nu stiu cata oara in ultimele saptamani, stupefiata, intristata si revoltata de desfasurarea de forte a celor care isi doresc cu orice pret sa puna mana pe ONB, rastalmacind adevarul si folosind cele mai josnice mijloace de a manipula informatii, opinii, presa, public. Indiferent unde m-am aflat in cariera mea, am fost vesnic alaturi de tara mea si am asteptat cu rabdare un moment in care sa pot canta la opera bucuresteana in aceleasi conditii de excelenta in care pot canta pe marile scene ale lumii. Am crezut ca acel moment se va apropia, in sfarsit, ca Opera isi va recapata demnitatea si ca nu mai va avea la conducere oameni cercetati pentru nereguli grave si ilegalitati, oameni care sa-si bata joc cu seninatate de colegii mei. Nu pare sa fie cazul”, a scris Angela Gheorghiu pe Facebook, unde susţine că „consensul” anunţat de Vlad Alexandrescu a fost de fapt o decuizie impusă.

„Ca solutie „de consens”, despre care angajatii si conducerea ONB au fost, insa, informati, si nu consultati, ministrul Vlad Alexandrescu si primul ministru Dacian Ciolos au gasit de cuviinta sa cedeze presiunilor domnului Kobborg si sa-l re-numeasca pe domnul George Calin la conducerea ONB”, mai spune Angela Gheorghiu.

Marea soprană a subliniat că a avut chiar un schimb de mesaje cu ministrul Culturii, „in speranta ca un asemenea abuz ar putea fi evitat in ultima secunda”.

Va asigur ca nu despre domnul Soare este vorba.
V-ati batut joc si de el destul jucandu-va cu datul si luatul de functii. Pentru mine, principial vorbind daca era orice persoana profesionista si curata putea sa se numeasca si Popescu, il sustineam oricum, in fata sau in locul unor oameni dati afara pentru ca au comis ilegalitati. (…) Din pacate continuati dumneavoastra sa le pastoriti in continuare cu buna stiinta. Ma dezic de un asemenea gest necumpatat, daca maine totusi vreti sa il faceti. Imaginea Romaniei ar fi mai buna daca intr-adevar ati da in vileag aceste practici din Opera si ati spune ca aici nu este admis sa facem acest circ si ca vrem sa avem un teatru European pentru ca avem cu cine!
Trebuie sa spuneti ca dati sansa deopotriva artistilor de toate nationalitatile sa fie angajati. Ceea ce a facut Alina Cojocaru in fata Operei este incalificabil! Sa ceara balerinilor sa demisioneze daca si partenerul sau, Johan Kobborg isi va da demisia, doar pt ca acesta a fost lovit in orgoliu sau pentru ca se aflase ca se erija in cineva ce nu este, adica director la balet?! Sa ne concentram un pic, macar. Acest gest este jenant din partea unei artiste.
Va lasati influentat de un balerin, care va pune conditii ca va pleca dintr -o institutie unde a facut ilegalitati, daca nu il aduceti inapoi pe acela pe care l-ati destituit din functia de director, tocmai pentru fraude??!! Ce poate inseamna acest gest al dumneavoastra pt mine, de exemplu? (…) Nu voi reusi sa fiu doar un spectator. Voi lupta pentru colegii mei de la ONB ce muncesc aici de o viata! Am vorbit si ne am auzit reciproc, dar asa cum v-am spus si in viu grai, nu pot fi de acord cu gafa pe care o pregatiti maine, cu scuza ca ONB este alcatuit din oameni care nu au idei europene sau deschise. (…) Artistii sunt fiintele cele mai deschise in spirit in toata lumea aceasta. Eu nu sunt de acord sa va bateti joc de artistii din Romania. Nu ati dat sansa colegilor mei dirijori profesionisti si curati, dar vreti sa redati inca o data sansa unor oameni certati cu moralitatea, profesionalismul, demnitatea si legea. Doamne ajuta!

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat oficial miercuri că a decis ca George Călin să fie repus în funcţia de director general interimar, iar Johan Kobborg şi Alina Cojocaru reintegraţi în Operă, urmând ca după trei luni şefia ONB să fie preluată de „un nou manager de talie internațională”. Vlad Alexandrescu a făcut anunţul într-o postare pe Facebook, după ce a renunţat la întâlnirea pe care o programase, la ora 15.00, cu angajaţii Operei Naţionale Bucureşti. Angajaţii ONB, artişti şi tehnic deopotrivă, au rămas în Sala MAre, unde fuseseră convocaţi, în aşteptarea ministrului.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Scăderi pe Piețele Financiare datorită Blocajului Major al Serviciilor Informatice
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'