MRU: Îmi doresc să nu văd această ţară tranzacţionată pe un pumn de arginţi

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Zalău, că nu îşi doreşte să vadă "România tranzacţionată în piaţă pe un pumn de arginţi" şi nici "trădată pentru interese meschine", transmite Mediafax.
Romania TV
16 mai 2012, 18:41
MRU: Îmi doresc să nu văd această ţară tranzacţionată pe un pumn de arginţi

„Îmi doresc să nu văd România dată populismului politic, să nu văd această ţară tranzacţionată în piaţă pe un pumn de arginţi, să nu o văd trădată pentru interese meschine”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la Zalău, unde a participat la lansarea candidaţilor PDL Sălaj.

El a afirmat că, „timp de patru ani, PDL a făcut eforturi foarte mari şi sacrificii şi mai mari, adică exact ceea ce trebuie pentru ca România să nu cadă în deziluzie şi să nu îşi piardă speranţa”.

„Cei care am primit mandatul în februarie am ştiut de ce venim la guvernare: pentru ca această ţară să îşi regăsească suflul. Vă doresc să vă uitaţi în ochii celui pe care îl veţi vota şi să îi spuneţi: «Ai promis, fă!»”, a spus el.

Întrebat de jurnalişti ce crede că pune la cale noul Guvern, având în vedere mărirea salariilor şi reducerea CAS, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că la predarea guvernării au fost prioritizate toate proiectele pe care ministerele mari le aveau în portofoliu.

„Unul din lucrurile pe care le-am făcut în primele zile când am predat guvernarea a fost să prioritizăm toate proiectele pe care ministerele mari, absorbante de fonduri europene sau de bani de la bugetul de stat, le aveau în portofoliu. Ceea ce reprezintă proiecte fără utilitate imediată şi fără răspuns către nevoile comunităţilor poate fi amânat. Am prioritizat, aceasta înseamnă că am şters acele proiecte care nu puteau fi duse la bun sfârşit şi care, de fapt, trimiteau către o utilizare greşită a fondurilor de care Guvernul dispunea”, a spus Ungureanu.

Fostul premier a declarat că a spus, la vremea respectivă, la fel ca miniştii Cabinetului său, că „trebuie făcut acum ceea ce se poate face repede, pe seama valorificării optime a banului public sau a fondurilor europene”.

Ungureanu a declarat că prioritizarea a însemnat atât o economie a banilor, „cât şi o reconstrucţie inteligentă şi vizionară a bugetului”.

„Din această corecţie, care a însemnat şi economie, şi în acelaşi timp o reconstrucţie inteligentă şi vizionară a bugetului, reuşisem să avem banii pentru tot ceea ce avea nevoie această ţară imediat. Şi ne-am opus şi presiunilor politice şi acest lucru a fost iarăşi evident”, a spus el.

Ungureanu şi-a exprimat dorinţa ca actualul Cabinet să nu cedeze presiunilor politice şi să ducă la bun sfârşit ceea ce a început Guvernul său.

„Sunt proiecte aproape de îndeplinire pe masa actualului Cabinet şi îmi doresc ca acest Cabinet să nu cedeze nici presiunilor politice care vin din interiorul partidelor care îl susţin, să fie vertical şi să reuşească să ducă la bun sfârşit cea ce noi am început”, a declarat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, miercuri, la Zalău, la lansarea candidaţilor PDL Sălaj. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la acesta participând aproape 800 de persoane.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Jazz in the Park ajunge la a 12-a ediție: 30 august – 1 septembrie la Cluj-Napoca
MediaFlux
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!