„Legea nu este neapărat cea mai perfectă, dar acum este contrafactual. Este o lege care a fost emisă de un Parlament legitim ales. În acest moment credem că avem nevoie să facem ceva pentru a crește natalitatea și a încuraja această dezvoltare, mai ales în primii ani ai copiilor, cu ajutorul părinților, care să fie aproape de ei. Repet, știu cum a fost când soția mea a trebuit să renunțe la serviciu pentru a rămâne acasă…. Un proiect care poate ar fi putut fi și mai bun decât atât în a ținti poate mai bine lucrurile, dar în acest moment avem un proiect și în loc să stăm să comentăm, cum ar fi fost bine să facem….Anul acesta sunt 3.000 de persoane care ar putea să beneficieze, 3.000 de părinți,”a declarat, vineri, la Digi24, ministrul Muncii.
Ministrul a afirmat că finanțarea și problemele tehnice reprezintă principalele obstacole care ar putea împinge termenul de aplicare, dar că, așa cum arată acum lucrurile, termenul legal, 1 iulie, va fi respectat.
Întrebat care ar putea fi cel mai mare salariu pentru care să fie plătită indemnizația, ministrul a precizat că plafonul a fost eliminat. Pîslaru a spus că poate fi orice salariu, dar că nu se așteaptă ca un părinte care câștigă 5.000 sau 10.000 de euro să se „decupleze” de la serviciu pentru a beneficia de indemnizație, cu excepțiile de rigoare, pentru că reintegrarea este o mare problemă într-un mediu din ce în ce mai competitiv.
Marți, ministrul Muncii a anunțat că Legea indemnizațiilor pentru mame va fi implementată în acest an, dar a subliniat că este devreme pentru a spune exact care vor fi sursele de finanțare.