Un studiu al Universității din California (SUA), realizat acum trei ani, a arătat că dintre cele 32 de rujuri ale celor mai comune brand-uri de pe piață 24 conţineau plumb. Folosite pe termen lung, acestea pot dăuna sănătăţii.
Substanțe periculoase în rujuri: crom
Oamenii de ştiinţă au descoperit că 68% dintre rujuri aveau un nivel cu mult depășit de crom, despre care se știe că este cancerigen, iar 22% dintre ele aveau un nivel mare de mangan, despre care se știe că poate provoca leziuni ale sistemului nervos.
În timp ce expunerea la plumb nu depășea nivelul recomandat pentru adulți, expunerea la plumb a copiilor nu este deloc sigură, iar aceștia deseori se joacă cu produsele de machiaj.
Femeile care folosesc rujul de două ori pe zi pot ingera 24 de miligrame din ruj, iar odată cu el şi toxine. Însă femeile care se dau cu ruj şi de zece ori pe zi sunt expuse la 87 de miligrame de ruj cu substanțe toxice.
Citeşte şi Cea mai mare GREŞEALĂ pe care o faci când cumperi un RUJ
Substanțe periculoase în rujuri: cum îţi afectează sănătatea
Un studiu din 2010, făcut pe 400 de rujuri, a arătat că toate acestea conțineau un nivel ridicat de substanțe toxice pentru organism, cum este aluminiul. De asemenea, la fabricarea rujurilor se poate folosi şi plumb. Acesta poate duce la o deteriorare a ADN-ului.
De asemenea, rujurile pot conţine butilhidroxitoluen (BHT) şi butilhidroxianisol (BHA), substanţe care pot provoca alergii, hiperactivitate, dar pot fi şi responsabile pentru apariţia unor tipuri de cancer.
Citeşte şi Ce spune despre o femeie nuanţa preferată de ruj. Descoperă-le secretele
Substanţe periculoase în rujuri: citeşte eticheta
Atunci când cumperi un ruj este important să citeşti eticheta produsului, ca să vezi dacă ingredientele conţinute sunt în regulă. Este important să procedezi astfel cu toate produsele cosmetice pe care le foloseşti.
Află ce cremă de corp ți se potrivește AICI