Câte persoane au tranzitat frontiera română în perioada Sărbătorilor Pascale

Peste 600.000 de persoane au tranzitat frontiera în perioada 29 aprilie - 2 mai, dintre care 336.000 au intrat în România, iar peste 298.000 au ieşit din ţară, traficul fiind mai mare cu 50 la sută faţă de perioada Paştelui de anul trecut.
Ionela Marcu
03 mai 2016, 11:56
Câte persoane au tranzitat frontiera română în perioada Sărbătorilor Pascale

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la graniţa din vestul ţării. La frontiera cu Ungaria au fost înregistrate 251.000 de persoane, iar la graniţa cu Bulgaria, peste 100.000 de persoane, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

În perioada Sărbătorilor Pascale (29.04-02.05.2016), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 634.500 de persoane, din care 336.000 pe sensul de intrare în ţară şi 298.500 pe sensul de ieşire din ţară şi 178.000 mijloace de transport. În perioada similară a anului 2015 au trecut frontiera 423.000 persoane şi 118.300 mijloace de transport, constatându-se o creştere a traficului cu 50%, atât la persoane, cât şi la mijloace de transport„, se arată în comunicatul IGPF.

În unele situaţii a fost nevoie ca arterele de control să fie redimensionate, dacă se înregistra un număr mare de ieşiri din ţară sensiurile de intrare fiind transformate în sensuri de ieşire, pentru creşterea fluenţei. Cu toate acestea, au fost perioade în care traficul la frontieră s-a aglomerat, în condiţiile în care de la Ministerul Afacerilor Interne s-a dispus ca poliţiştii de frontieră să fie mai riguroşi în controale.

Poliţia de Frontieră a lansat, înainte de Paşte, o nouă versiune a site-ului politiadefrontiera.ro, unde sunt transmise alerte în timp real despre aglomeraţia în punctele de trecere a frontierei, utile mai ales în perioadele cu trafic intens din preajma sărbătorilor.

De asemenea, a fost îmbunătăţită şi aplicaţia destinată telefoanelor mobile, denumită Trafic Online, care conţine date despre punctele de trecere a frontierei şi timpul mediu de aşteptare la control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România. Aceasta prezintă media timpilor de aşteptare la controlul de frontieră pentru autoturisme, microbuze şi autocare, iar în ultima versiune au fost introduse şi camioanele de peste 7,5 tone. Aplicaţia poate fi accesată de pe orice calculator sau smartphone cu acces la internet.

Punctele de trecere a frontierei sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare, în culori diferite. Culoarea verde indică faptul că timpii de aşteptare sunt până în 30 de minute, galbenul arată că aşteptarea durează între 30 şi 60 de minute, iar roşul semnalează aglomeraţie, respectiv că timpii de aşteptare sunt de peste 60 minute.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Clădirea impresionantă, ridicată pe locul unei foste mănăstiri. Milioane de români au trecut pe lângă ea fără să știe
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Greșelile care îți distrug cartofii prăjiți. Cum, câți și când trebuie să pui în tigaie
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Kelemen Hunor: Ancheta Nordis afectează imaginea guvernului
MediaFlux
SUSPENDAREA lui IOHANNIS, votată în Parlament! Informația momentului
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol