Dacă la început rata lunară pe care o plătea băncii era de 550 de lei, ulterior suma a început să crească, juristul spunându-ne că a ajuns să plătească cu până la 100 de lei mai mult pe lună. Când a cerut explicaţie, a aflat că între timp banca a început să-i perceapă două comisioane despre care nu ştia, respectiv unui de administrare şi altul de risc, scrie adevarul.ro.
„Am notificat banca, cu privire la eliminarea celor două comisioane, dar nu s-a întâmplat nimic. Atunci am decis să mă adresez instanţei. M-am aărat singur, pentru că înţeleg şi eu mecanismele. La Judecătoria Focşani am pierdut, nu pe fond, ci pe cale de excepţie, dar în apel, la Tribunal, am câştigat„, a spus Marian Chinde. De altfel, decizia instanţei, în cazul juristului Prefecturii, pronunţată la sfârşitul lunii aprilie, este clară:
„Admite apelul. În rejudecare, admite acţiunea reclamantului şi anulează clauza prevăzută la pct.9 c şi 9f din contractul de credit nr. 880/10.04.2007 încheiat cu pârâta BCR privind comisionul de administrare si comisionul de risc. Obligă pârâta să restituie reclamantului sumele încasate cu titlu de comision de risc şi comision de administrare de la data încheierii contractului până la data pronunţării prezentei cu dobânda legală calculată până la restituirea integrală a sumelor”, se arată în decizia definitivă a magistraţilor Tribunalului Vrancea.
Suma pe care juristul o are de încasat de la bancă, pentru cele două comisioane care i s-au perceput, este de 10.800 de lei, bani care urmează să-i fie viraţi. „Am notificat deja banca şi am primit răspuns că în câteva zile îmi voi primi banii”, ne-a spus juristul.