PERCHEZIŢII la Primăria Sectorului 5, într-un dosar de falsificare a listelor electorale

Procurorii DNA efectuează vineri, mai multe percheziţii în şase locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două aparțin unei instituții publice, potrivit unui comunicat emis de Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit România TV, instituţia publică vizată este Primăria Sectorului 5.
Iulian Tudor
06 mai 2016, 08:35
PERCHEZIŢII la Primăria Sectorului 5, într-un dosar de falsificare a listelor electorale

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016.

În cursul zilei de 06 mai 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două aparțin unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice„, se mai arată în comunicatul DNA.

Datele unor persoane cu handicap, folosite pentru întocmirea listelor electorale ale lui Vanghelie

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax mai mulţi angajaţi din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 au adunat datele personale ale unor locuitori ai Sectorului 5, creându-şi astfel o bază de informaţii, folosită, începând cu anul 2016, pentru a fi întocmite listele electorale. Acestea conţineau numărul minim de susţinători necesar depunerii candidaturii pentru funcţia de primar al Sectorului 5 a lui Marian Vanghelie. Astfel, există suspiciunea că o parte din semnături sunt false.

Aceleaşi surse au precizat că mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti s-ar fi folosit de datele personale ale unor persoane fizice şi ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, falsificând o parte din semnăturile de pe listele electorale, în scopul de a strânge numărul de semnături minime.

Bazele de date au fost constituite cu persoanele aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, arată sursa citată.

Dacă se găseşte aşa ceva, eu ies din viaţa publică. Păi cum să facem aţa ceva? Asta este o poveste. Asta este o formulă de păcăleală pentru opinia publică. Asta este cea mai mare mârlănie. Cum să folosesc aşa ceva? Sunt un om nebun?„, a declarat Vanghelie, întrebat dacă datele unor persoane cu handicap au fost folosite pentru întocmirea listelor electorale.

Sursele judiciare au precizat şi că funcţionari din cadrul acestei comisii DGASPC ar fi pretins şi primit bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, chiar dacă unii dintre cei care primeau actele nu îndeplineau condiţiile pentru eliberarea certificatelor de handicap.

De asemenea, sursele citate au precizat că bazele de date sunt folosite şi pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulţi cetăţeni ai sectorului 5 au fost recompensaţi cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri sau telefoane mobile.

Potrivit România TV, vineri a fost făcut la DNA un denunţ privind falsificarea listelor electorale. Este foarte posibil ca percheziţiile de la Primăria Sectorului 5 să aibă legătură cu acest denunţ.

Percheziţii au loc şi la sediul Partidului Dreptăţii Sociale, condus de Marian Vanghelie, care candidează pentru un nou mandat de primar al Sectorului 5.

Sunt percheziţii la sediul de partid. Vor, înţeleg, să ridice semnăturile, dar ale mele sunt în regulă. Fiecare candidat şi-a adus semnăturile. Nu cred că sunt probleme cu semnăturile. Au fost verificate de Biroul Electoral. E o chestie de tensiune. (…) Nu-mi dau seama, juridic, ce mai poate face DNA, pentru că candidatura mea nu mai poate fi oprită, decât dacă mă împuşcă cineva în cap. Am câştigat în instanţă definitiv şi irevocabil. Asta poate fi o măsură de verificare, dar nu-mi pot da seama cum poate fi o măsura de verificare asupra lui Marian Vanghelie singur din România. Nu ştiu calităţile”, a declarat Marian Vanghelie.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'