TOPUL LICEELOR din Bucureşti în funcţie de MEDIA DE ADMITERE. Vezi CU CE MEDIE AI ŞANSE la Sava, Lazăr sau Şincai

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a editat broşura care cuprinde toate informaţiile despre admiterea în învăţământul liceal şi în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani. Broşura va fi distribuită gratuit tuturor absolvenților clasei a VIII-a din anul școlar 2015-2016. Şi anul anul acesta cele mai bune licee rămân Lazăr, Sava şi Tudor Vianu.
Roxana Gagiu
27 iun. 2016, 19:46
TOPUL LICEELOR din Bucureşti în funcţie de MEDIA DE ADMITERE. Vezi CU CE MEDIE AI ŞANSE la Sava, Lazăr sau Şincai

Elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu în 2016, după aflarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, au la dispoziţie Ghidul Candidatului publicat de edu.ro. Este vorba despre oferta de şcolarizare, concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale, ultimele medii de intrare de anul trecut, numărul de clase cu locuri, calendarul admiterii şi alte informaţii utile. vezi aici BROŞURĂ ADMITERE LICEU 2016

Noul top al liceelor din Bucureşti

Vă prezentăm mai jos noul top al celor mai bune licee din Capitală, realizat în funcţie de ultima medie de intrare la liceu.

1. Colegiul Naţional Sfântul Sava”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,65. Anul acesta sunt disponibele 252 de locuri, dintre care 168 sunt la matematică-informatică. Anul acesta Sava are şase clase de matematică – informatică, faţă de cinci câte au fost în anul anterior, conducerea colegiului decizând să renunţe la o clasă de Ştiinţe ale Naturii. La restul specializărilor s-a păstrat acelaşi număr de clase, respectiv una la Matematică – Informatică – biling limba engleză şi una la Filologie.

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,65. Şcoala are disponile anul acesta 252 de locuri disponibile (84 la Matematică – Informatică, 84 Ştiinţe ale Naturii, 28 Filologie şi 56 la Ştiinţe Sociale. Numărul de clase a rămas acelaşi la fel ca anul trecut, nouă.

3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,61. Anul acesta sunt disponibile 252 de locuri.

4. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,58. Absolvenţii clasei a VIII-a au anul acesta 289 de locuri, 252 pentru matematică-informatică şi 28 pentru Ştiinţe ale naturii.

5. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,53. Pentru anul şcolar 2016-2017 sunt 224 de locuri, dintre care 140 Matematică-informatică, 56 Ştiinţe ale naturii şi 28 Filologie. Având opt clase ca şi anul trecut, acestea sunt împărţite astfel: cinci la Matematică – Informatică, două la Ştiinţe ale Naturii şi una la Filologie.

6. Colegiul Naţional „Spiru Haret”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,42. Absolvenţii clasei a VIII-a pentru anul şcolar 2016-2017 au disponibile 224 de locuri, cele mai multe fiind la Matematică-informatică, Ştiinţe ale naturii şi Ştiinţe sociale unde sunt câte 56 de locuri.

7. Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,40. Colegiul are disponibile 168 de locuri, faţă de 140 câte au avut în anul şcolar 2015/2016. Absolvenţii de clasei a VIII-a au 112 de locuri la Matematica – Informatică, la Matematică – Informatică – bilingv limba engleză sunt 28 de locuri, în timp ce la Ştiinţe ale Naturii sunt dispobile 28 de locuri.

8. Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,33. Colegiul are anul acesta pentru absolvenţii clasei a VIII-a 168 de locuri, la fel ca în anul şcolar 2015/2016. La Matematică – Informatică – bilingv limba engleză sunt 84 de locuri, iar la Filologie – bilingv limba engleză sunt de asemenea 84 de locuri.

9. Colegiul Naţional „Matei Basarab”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,22. Anul acesta sunt disponibile 224 de locuri, dintre care 112 pentru specializarea Matematică-informatică, 56 la Ştiinţe ale Naturii, 28 la Filologie şi 28 la Ştiinţe Sociale.

10. Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,21. Absolvenţii clasei a VIII-a au disponibile la Matematică – Informatică sunt 84 de locuri, la Ştiinţe ale Naturii sunt 28 de locuri, ultima medie fiind 9,34, la Filologie sunt 28 de locuri, ultima medie fiind de 9,21, iar la Ştiinţe Sociale sunt 28 de locuri.

Înscrierile la liceu vor avea loc în perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie 2016. La admiterea liceu, va conta în proporție de 75% media de la Evaluarea Națională și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII, ca și până acum. În școlile profesionale cu durată de 3 ani, la care elevii primesc o bursă lunară de la stat de 200 de lei și unde practica se face la companii, înscrierile încep pe 13 iunie 2016.

Directorii unităţilor de învăţământ gimnazial stabilesc, până la data de 9 mai 2016, graficul desfăşurării pe clase a acţiunilor de completare a opţiunilor pentru absolvenţii clasei a VIII-a.

Acţiunile de completare a opţiunilor pentru absolvenţii clasei a VIII-a se desfăşoară în perioada 8-12 iulie 2016. La fiecare şedinţă, participă elevii, părinţii/ tutorii legal instituiţi (un părinte/tutore pentru fiecare elev), diriginţii, precum şi un membru sau un delegat al Consiliului de administraţie al unităţii şcolare. Părinţii/tutorii legal instituiţi semnează un proces-verbal de instruire.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

media-admitere

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplică prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

– media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

– media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

– nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Pentru liceele/clasele la care se organizează probe de aptitudini, înscrierea se desfăşoară în perioada 23-24 mai 2016

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni