„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea ‘Dezinfectanții utilizați în spitale’, în cursul zilei de astăzi, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc o analiză privind activitățile ce urmează să fie realizate în perioada imediat următoare, la care au participat, alături de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și experți ai Institutului Național de Expertiză Criminalistică. Astfel, pe baza înscrisurilor ce au fost ridicate la perchezițiile derulate la data de 07.05.2016, precum și având în vedere probele necesare a fi supuse expertizării, s-au stabilit tipurile de expertize ce urmează a fi efectuate, cu respectarea dispozițiilor procesual penale în această materie”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Parchetul nu precizează care sunt acele tipuri de expertiză la care face referire în comunicat.
Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma.
Deocamdată, începerea urmăririi penale a fost începută doar pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.
Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente.