Gala Premiilor UNITER: Radu Afrim a primit trofeul pentru cea mai bună regie. LISTĂ PREMII

Radu Afrim a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul ”Tihna”, la cea de-a 24-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.
Alina Costache
10 mai 2016, 03:32
Gala Premiilor UNITER: Radu Afrim a primit trofeul pentru cea mai bună regie. LISTĂ PREMII

Gala Premiilor Uniter: Pentru ”cea mai bună regie” au fost nominalizaţi Radu Afrim, cu spectacolul ”Tihna”, montat la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Cristi Juncu, pentru spectacolul ”Vestul singuratic”, jucat de echipa Teatrului ”Nottara” din Bucureşti, şi Bobi Pricop, pentru spectacolul ”Pisica verde”, jucat la Teatrul ”Luceafărul” din Iaşi.

Trofeul a fost înmânat de actriţa Adina Leonte. La Gala Premiilor UNITER 2015, Victor Ioan Frunză a fost premiat pentru ”cea mai bună regie”, pentru spectacolul ”Mobilă şi durere”.

Gala Premiilor UNITER este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

Gala Premiilor UNITER: Emilia Dobrin, desemnată cea mai bună actriţă în rol principal

Emillia Dobrin a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul din spectacolul ”Casa cu pisici”, la cea de-a 24-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

La categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, au fost selectate  Erzsébet B. Fülöp, pentru rolul Mama din ”Tihna”, Dorina Chiriac, pentru rolurile Fetiţa metalistă şi Regizorul din spectacolul ”Între noi e totul bine”, jucat la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, şi Emilia Dobrin, pentru rolul Elena din spectacolul ”Casa cu pisici”, de la Teatrul Mic din Capitală.

Premiul a fost înmânat de actorul şi regizorul Florin Piersic Jr.

”Nu m-am gândit că voi lua acest premiu. Sunt la a treia nominalizare şi am fost bucuroasă pentru asta, pentru că exist. Acest premiu înseamnă foarte mult”, a spus actriţa pe scena galei.

La Gala Premiilor UNITER 2015, cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Anca Hanu, pentru rolul Amalia din spectacolul „Amalia respiră adânc”, Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Gala Premiilor UNITER este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

”Clasa noastră”, în regia lui László Bocsárdi, a fost desemnat, luni seară, ”cel mai bun spectacol”, la cea de-a 24-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

La categoria ”cel mai bun spectacol” au fost nominalizate ”Tihna”, montat de Radu Afrim la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, ”Clasa noastră”, de Tadeusz Słobodzianek, în regia lui László Bocsárdi, jucat la Teatrul Naţional ”Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, şi ”The Sunset Limited”, de Cormac McCarthy, regizat de Andrei şi Andreea Grosu, la Teatrul UNTEATRU din Bucureşti.

Premiul a fost înmânat de actriţa Jacqueline Bisset, invitata specială a evenimentului, care a mai fost prezentă la Gala UNITER din urmă cu patru ani. 

”Totul a fost minunat. O atmosferă caldă. Felicitări tuturor”, a spus Jacqueline Bisset.

La Gala Premiilor UNITER 2015, spectacolul ”De vânzare/ For Sale”, de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon Bucureşti.

Gala Premiilor UNITER este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului uniunii, şi este transmisă în direct pe TVR 1 şi Radio România Cultural.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
Ce analize poți face gratuit dacă nu ai asigurare de sănătate. Investigațiile medicale pe care toți românii ar trebui să le facă
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Premierul confirmă: PREȚURILE EXPLODEAZĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc. Turiștii dau năvală
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
A început programul național FIV 2024: Sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei și documentele necesare pentru înscriere
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
ANM a emis coduri galbene de vânt puternic și caniculă în mai multe județe
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!