Au rămas mai puţin de nouă luni până la startul Olimpiadei de la Londra, iar problema securităţii pe durata competiţiei a fost repusă în discuţie de oficialii americani. SUA şi-a exprimat dealtfel îngrijorarea cu privirile la măsurile pe care intenţionează să le ia englezii şi a anunţat că intenţionează să trimită în capitala Angliei până la 1.000 de agenţi, jumătate dintre ei aparţinând FBI, pentru a le oferi protecţie sportivilor şi diplomaţilor.
Concret, oficialii americani şi-au exprimat profunda nelinişte că Marea Britanie a restrâns domeniul de operare al acţiunii anti-teroriste „stop and search”, conform căreia orice persoană putea fi oprită şi controlată, oricând şi oriunde. Această redeschidere a problemei securităţii pe durata JO 2012 a iritat autorităţile de la Londra, iar ziarul The Guardian publică un material în care scrie că mulţi dintre ei îşi exprimă îngrijorarea cu privire la amestecul SUA în această chestiune. Ziarul sugerează că temerile americanilor ar putea fi justificate, atât timp cât organizatorii au subestimat numărul agenţilor de securitate de care vor avea nevoie vara viitoare.
Iniţial s-a crezut că sunt suficienţi 10.000 de agenţi, însă la un nou calcul s-a ajuns la concluzia că are fi nevoie de cel puţin 21.000. Problema securităţii nu este una care să revină în sarcina poliţiei, astfel că ea a fost transferată firmei G4S, dar comitetul de organizare nu are bani pentru a compensa deficitul, astfel că în momentul de faţă completarea numărului de agenţi pare foarte dificilă. De asemenea, Ministerul Apărării pune la dispoziţie 3.000 de militari şi alţi 2.000 îi ţine în rezervă, jumătate din numărul total estimat, iar asta tot din cauza bugetului scăzut.
De remarcat că faţă de forţele de securitate cu care vor veni americanii, pentru a proteja delegaţia SUA, unii sponsori ai Jocurilor, precum Coca Cola, vor veni la Londra cu propriile lor forţe de securitate.