Expoziția „Brâncuși. Forme în alb și negru” face parte din Programul național ”140 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși” inițiat de Ministerul Culturii și propune o selecție de 40 de tiraje moderne după clișeele realizate de artist la Paris: aspecte din atelier și sculpturi aflate în diferite stadii de lucru.
Pe lângă fotografii, în expoziție se regăsesc și două module interactive din atelierul Pasărea ascunsă-n piatră, găzduit în corpul Știrbei al muzeului.
Atât fotografiile, cât și modulele interactive au fost donate Muzeului Național de Artă al României de Muzeul Național de Artă Modernă — Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007.
Vizitatorii plătesc doar biletul de intrare în expoziție (4 lei), fără taxă de ghidaj obișnuită. Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la [email protected] sau la telefon 021.314.81.19, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 — 16.00, menționează sursa citată.
Vineri și Sâmbătă, 13 și 14 mai, Teatrul Masca prezintă două premiere realizate în tehnica statuii vivante, potrivit site-ului acestei instituții de spectacole.
Seria de premiere din cadrul stagiunii exterioare 2015-2016 care a debutat cu „Arca lui Lenin” începe de fapt de joi, 12 mai, cu spectacolul „Iedera”.
Vineri, ora 19.00, în Parcul Crângași are loc premiera spectacolului „We’ ll love Will”, care va aduce în fața publicului spectator o selecție de sonete ale lui Shakespeare.
„A fost odată ca niciodată”, cea de-a treia premieră ce va fi jucată în Parcul Cișmigiu sâmbătă, ora 19.00, este un periplu senzațional în lumea basmelor nemuritoare realizate în tehnica living statues, potrivit sursei citate.
„Decorul și costumele sugerează o lume a jucăriilor de lemn, tehnica excepțională a actorilor fascinează, miracolul intrării în basm este instantaneu. ‘A fost odată ca niciodată’, un spectacol nemuritor ca și basmele pe care vi le propune!”, arată Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.
În perioada 14-21 mai, sub sloganul „100% jazz and more” are loc la București evenimentul EUROPAfest — Bucharest International Jazz Competition.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, la 10 ani de la debut, EUROPAfest — Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artiști și specialiști.
Ediția aniversară din acest se anunță a fi una de anvergură, arată sursa citată, în Semifinală intrând 25 trupe de jazz într-o varietate de formule scenice — sextet, quintet, quartet, trio și duo.
Artiști din 26 de țări vor prezenta noile tendințe oferind un regal de jazz. Selecția trupelor, realizată de specialiști, a avut la bază atât valoarea artistică, cât și satisfacerea cerințelor publicului.
Oricine iubește jazz-ul sau vrea să-l descopere este invitat de jmEvents la Bucharest International Jazz Competition. Pe lângă spectacole de jazz autentice, pline de bună dispoziție, își poate alege și o trupă preferată pe care să o susțină până în Finală, menționează comunicatul.
Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, EUROPAfest, festival care reunește 4 genuri muzicale — jazz, blues, pop, clasic — prezintă în perioada 12 — 21 mai, peste 300 de artiști din 45 de țări.
Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda sa mai cuprinde: Opening Gala Concert — București & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Piano Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival’s corner și Gala EUROPAfest, informează sursa citată.