„A fost o vizita institutionala la presedintele Camerei Deputatilor. Au fost cateva lucruri curioase. Au fost acolo niste discutii, printre altele, despre legea achizitiilor publice. Curiozitatea este ca domnul Zgonea nici macar nu a votat aceasta lege, dar discuta despre ea si se lauda cu ea. Este un lucru interesant„, a spus Liviu Dragnea.
Preşedintele PSD a mai fost întrebat dacă întâlnirea dintre ambasadorul SUA în România şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar fi un semnal de susţinere pentru Zgonea, el răspunzând că nu ştie ca vreun membru al Ambasadei SUA să fie membru PSD, iar ceea ce s-a hotărât în partid nu se mai schimbă.
„Nu stiu sa fie vreun membru al ambasadei SUA membru al PSD. Nu stiu sa fi fost un semnal de sustinere, dar nu are importanta. Ce am hotarat noi nu se mai schimba„, a precizat Dragnea.
În legătură cu situația lui Valeriu Zgonea, el a susținut că „următorul pas va fi revocarea” din funcția de președinte al Camerei Deputaților. „Pasul următor va fi revocarea. Așteptăm să se modifice regulamentul, după care introducem cererea de revocare și, atunci, toate măștile lui să plece. Comisia de regulament va propune plenului modificări la regulament și, după ce se aprobă, urmează pasul doi: revocarea. Este foarte simplu — să se pună în acord Regulamentul Camerei Deputaților cu decizia Curții Constituționale. Nu e nimic complicat. De ce nu au făcut lucrul ăsta, probabil că ăsta era motivul ca să fie acoperit sau protejat„, a susținut Dragnea.
Totodată, întrebat dacă până la alegerile locale PSD va susține un alt președinte al Camerei Deputaților, el a spus: „E puțin probabil, dintr-un motiv pur și simplu administrativ — majoritatea deputaților sunt foarte implicați în campania electorală pentru locale și nu suntem foarte siguri că pot fi prezenți toți în plen atunci când va fi acest vot„.
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. „Am avut o discuție cu domnul ambasador al SUA în România cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală cerute de directivele europene, dar și celelalte care pot să creeze regrese în progresele României, ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenției Naționale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Mulțumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanța 109 cu guvernanța corporativă a instituțiilor publice și companiilor publice, legile legate de achizițiile publice, care creează deja un avantaj pentru toate societățile care sunt în România, și stadiul transparenței și predictibilității în adoptarea proiectelor de legi care se află pe agenda Camerei Deputaților”, a spus Zgonea, după întâlnirea sa cu ambasadorul american.
CITEŞTE ŞI: Băsescu: Ambasadorul SUA a greşit când a mers la Zgonea, s-a transformat în lobbyist pentru funcţii