”Eu, ca om politic, senator, ca preşedinte al Senatului mă simt obligat să atrag atenţia că este nevoie, pentru a înlătura aceste suspiciuni, de o anchetă a Comisiei Parlamentare de Supraveghere a Serviciului şi, eventual, acest subiect să fie, de asemenea, analizat în CSAT. Pentru că această criză a dezinfectanţilor nu este numai problema unei firme care, eventual este sau nu este cu legături în zone secrete, problema este mult mai gravă: este zdruncinarea şi prăbuşirea încrederii cetăţenilor în sistemul public de sănătate. Aceasta este problema cea mai gravă”, a spus Tăriceanu, joi, la Antena 3.
Acesta a spus că şedinţa CSAT în care s-ar discuta acest subiect ar putea fi secretă, iar şefii serviciilor secrete sunt obligaţi să furnizeze informaţii preşedintelui şi membrilor CSAT, după care trebuie să se ia măsuri, dacă informaţiile se verifică.
Tăriceanu a subliniat că declaraţiile sale legate de faptul că s-a încercat ascunderea activităţii acestei firme exprimă, de fapt, suspiciunile apărute în spaţiul public, relatează Agerpres.
”În spaţiul public au apărut o serie de suspiciuni la care eu m-am referit, eu nu am spus că sunt suspiciunile mele personale, nu am făcut decât să arăt că sunt preocupat de aceste suspiciuni care au fost menţionate în spaţiul public de cel puţin doi jurnalişti. Apoi, a existat declaraţia Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România care cere CSM să verifice ce au făcut parchetele cu informările de la SRI, practic ducând la aceeaşi concluzie: că este o Cabală care încearcă să ascundă de fapt activităţile acestei firmei, Hexi Pharma. Nemaivorbind de faptul că SRI acuză utilizarea acestor dezinfectanţi şi comportamentul fraudulos al firmei şi, în acelaşi timp, ei înşişi cumpărând aceşti dezinfectanţi şi utilizându-i în spitalele proprii, fiind în cunoştinţă de cauză, din câte se înţelege pe baza acestor informări, de neregulile, de practicile incorecte pe care le face această firmă”, a susţinut preşedintele Senatului.
Acesta a adăugat că nu trebuie să se plece de la premisa că ”SRI este o instituţie perfectă”, întrucât este ocupată de oameni şi aceştia pot să facă greşeli. Totodată, el i-a recomandat preşedintelui Iohannis, care a declarat că SRI şi-a făcut datoria în acest caz, să fie ”mult mai precaut” în a acorda girul oricui, ”fără nicio verificare”.