SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasa a VI-a dau luni examen

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Evaluarea Națională la clasa a VI-a va începe pe 23 mai cu proba la Limba română și comunicare, după cum prevăd calendarul și metodologia de organizare și desfășurare a acestor examene, aprobate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Filip Stan
22 mai 2016, 14:42
SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasa a VI-a dau luni examen
EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin mai multe evaluări la finalul anului şcolar. Copiii de clasa a II-a vor fi testaţi la scris, citit şi la matematică, elevii de a IV-a vor fi testaţi la română şi la matematică, iar clasele a VI-a vor fi evaluaţi la limba română şi la limba modernă, precum şi la matematică, fizică şi biologie. Primii care vor fi evaluaţi la finalul anului şcolar 2015-2016 vor fi elevii din clasa a VI-a. Aceştia vor susţine două examen, după cum urmează:
  • 23 mai: Limbă şi comunicare
  • 24 mai: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Limba si comunicare: testare la Limba si literatura romana + Limba moderna – testul vizeaza evaluarea unor competente din aria curriculara „Limba si comunicare” (60 de minute).

Matematica si Stiinte ale naturii: testare la Matematica + Fizica + Biologie – testul vizeaza evaluarea unor competente din aria curriculara „Matematica si Stiinte ale naturii” (60 de minute). Elevilor care au urmat cursurile in limba materna li se vor asigura testele de matematica atat in limba in care au invatat, cat si in limba romana.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. S-au publicat modelele de subiecte şi baremele de corectare la matematică

Vezi şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. S-au publicat MODELELE DE SUBIECTE şi BAREMELE la limba română

CITEŞTE ŞI EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Calendarul examenelor pentru clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a

Testele pentru Evaluarea Nationala vor fi realizate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) din subordinea Ministerului Educatiei in concordanta cu programele scolare, trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate si un format asemanator celor al testarilor internationale (tip PISA, de exemplu).

Evaluarile Nationale se vor desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei scoli. Exceptie face testarea de la clasa a VI-a, unde comisia de organizare trebuie sa stabileasca un interval orar unic pentru toate scolile.

La clasa a II-a, invatatoarea de la clasa este cea care va imparti testele. La clasele a IV-a si a VI-a, responsabil de administrarea testarii este un profesor care nu preda la clasa respectiva. Pe toata durata testarilor, elevii sunt asistati si de un al doilea profesor, care nu preda la clasa respectiva. Cei doi profesori nu au voie sa le dea elevilor indicatii cu privire la rezolvarea exercitiilor.

Elevii vor sustine testarile, de regula, in salile lor de clasa, respectand asezarea obisnuita in banci.

Testele pe care le-au sustinut elevii sunt corectate in scoala pe care o urmeaza copiii, de catre profesorii de la aceasta scoala. La clasele a II-a si a IV-a, fiecare test completat de copii este evaluat de catre invatatoarea de la clasa si de catre un alt profesor.

La clasa a VI-a, testele de Limba si comunicare sunt corectate de cate doi profesori, unul de limba si literatura romana si celalalt de limba moderna. Tot la clasa a VI-a, testele de matematica si stiinte ale naturii cu evaluate de cate trei profesori, unul de matematica, al doilea de fizica si al treilea de biologie.

Metodologia prevede ca, pentru a face mai usoara comunicarea si intelegerea rezultatelor catre elevi si parinti, profesorii corectori pot sa faca sublinieri sau mentiuni pe testele elevilor.

Corectarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva.

Rezultatele individuale nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se trec in catalog. Pe baza lor, profesorii trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia. Aceste planuri individualizate de invatare ale elevilor trebuie sa le fie comunicate parintilor. De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor si parintilor individual, in conditii de confidentialitate.

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Singura țară din lume care are o clădire pe drapel. Nu mai există un alt steag la fel
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Cea mai bună veste pentru românii cu credit la bancă! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele
Adevarul
Abuzurile sexuale tolerate de statul român. Sociologul Gelu Duminică, revoltat de pedeapsa dată preotului Visarion Alexa
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Marcel de la „Insula iubirii”, în lacrimi. Ce l-a făcut pe musculos să plângă
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
La ce ore și în ce zile va fi difuzată emisiunea „Follow us!”, la Kanal D. Cum o puteți urmări live, online, pe kanald.ro
Capital.ro
Noi reguli pentru românii cu permise de conducere din afara UE. Cum se va obține un nou document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Putin se declară pregătit pentru negocieri cu Ucraina
MediaFlux
SURPRIZĂ MAJORĂ la PREZIDENȚIALE. Sondajul care arată cine își va disputa FINALA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...