Întâlnire Dacian Cioloş – Joe Biden. Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea sectorului energetic al României

Dacian Cioloş, aflat în vizită în SUA, a discutat în cadrul unei întrevederi cu Joe Biden despre dezvoltarea sectorului energetic al ţării noastre, potrivit comunicat al Casei Albe, distribuit pe Facebook de către şeful Guvernului de la Bucureşti.
Filip Stan
25 mai 2016, 05:40
Întâlnire Dacian Cioloş - Joe Biden. Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea sectorului energetic al României

Liderii au discutat importanţa dezvoltării sectorului energetic al României pentru securitatea energetică europeană şi au notat necesitatea de a susţine şi accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova”, se menţionează în documentul transmis de Casa Albă în urma întâlnirii premierului Dacian Cioloş cu vicepreşedintele american Joe Biden.

Vicepreşedintele a salutat efoturile premierului Cioloş de a implementa o guvernare de care era foarte mare nevoie şi reforme privind statul de drept, notând că progresele continue privind reformele vor consolida şi mai mult dezvoltarea democratică şi economică a României şi parteneriatul economic dintre România şi Statele Unite”, a precizat Casa Albă în comunicat.

Un alt punct pe agenda discuţiilor a fost lupta împotriva terorismului, iar Biden i-a mulţumit premierului Cioloş pentru contribuţiile României la coaliţia împotriva Statului Islamic şi la misiunea NATO din Afganistan. În acest context, vicepreşedintele SUA a transmis condoleanţe după moartea a doi militari români în Afganistan, pe 7 mai.

Liderii au convenit şi asupra importanţei asigurării că aliaţii vor lua măsuri, în perspectiva summitului NATO din 8-9 iulie, de la Varşovia, pentru a consolida capacitatea devensivă şi de disuasiune a Alianţei pe flancurile de est şi de sud”, mai precizează Casa Albă.

Premierul Dacian Cioloş a plecat duminică în Statele Unite. Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei ”From shared security to shared prosperity”. Scopul este evidenţierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securităţii, precum şi articularea unei dimensiuni economice de o ambiţie similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creştere economică, stabilitate şi predictibilitate.

Marţi, premierul a vizitat centrul de cercetare avansată al Ford Motor Company, în cursul discuţiilor cu reprezentanţii companiei şeful Guvernului manifestând interesul pentru continuarea investiţiilor în uzina de la Craiova, conform noilor angajamente confirmate prin întâlnirile între oficiali români şi conducerea locală a companiei.

Din delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloş vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat, Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'