Cu toate că stomacul nu poate să descompună gumă în același mod în care o face cu celelalte produse alimentare, sistemul digestiv își continuă activitatea intestinală normal, explică specialiștii. Cu alte cuvinte, guma de mestecat este eliminată prin scaun.
Când acest obicei este dăunător
Înghițirea mai multor gume de mestecat într-o perioadă scurtă de timp poate, în cazuri rare, bloca tractul digestive. Blocajul este cel mai probabil atunci când guma este înghițită împreună cu obiecte străine, cum sunt monede, sau atunci când se ingerează cu alimente nondigestible, cum sunt semințele de floarea-soarelui. Dar, în afară de aceste scenarii stranii, înghițirea unei gume de mestecat este inofensivă.
Citeşte şi Guma de mestecat, la fel de bună ca aţa dentară. Cum este posibil
Ce conține guma de mestecat
Guma de mestecat conține materiale, naturale sau sintetice (bază de gumă), conservanți, arome și îndulcitori. Organismul poate absorbi îndulcitorii, cum este zahărul, însă tractul digestiv uman nu poate digera cauciucul natural.
Guma de mestecat și copiii
Copiii nu trebuie să mestece gumă până când nu înțeleg pe deplin importanța de a nu înghiți acest aliment. Până la vârsta de 5 ani, majoritatea copiilor conștientizează că guma este diferită de bomboane și că nu trebuie înghițită.
Când poate face rău
Guma de mestecat poate duce la probleme dentare, în special la carii. Cea fără zahăr îndulcit cu sorbitol, de asemenea, provocă diaree, în timp ce guma cu aromă de scorțișoară poate irita mucoasa gurii.