ANI: 30 de aleşi, în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

ANI a constatat starea de incompatibilitate, dar și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 30 aleși locali, fiind vorba despre patru primari, opt viceprimari, un consilier județean, 15 consilieri locali și doi foști consilieri locali.
Iulian Tudor
27 mai 2016, 14:18
ANI: 30 de aleşi, în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de ANI, primarul orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș, Vasile Coman, s-a aflat în conflict de interese administrativ și penal în condițiile în care, în timpul exercitări funcției, a semnat două ordine de plată în beneficiul unor societăți prin care s-a produs un folos material pentru sine și pentru soția acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.

De asemenea, Vasile Coman a deținut, în perioada 22 septembrie 1999 — 27 iunie 2012, funcția de administrator al unei societăți, în prezent deținând calitatea de asociat unic, iar soția acestuia a deținut funcția de administrator al unei alte firme, în perioada 6 martie 2002 — 26 noiembrie 2009, fiind în prezent asociat unic.

Conform ANI, primarul a semnat trei ordine de plată în beneficiul a trei firme prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine și pentru soția acestuia, cât și pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Vasile Coman a infracțiunii de conflict de interese.

Cristian Iosif Cătană, primarul comunei Criciova, județul Timiș, fost viceprimar în perioada 29 iunie 2012 — 3 iunie 2014, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2012 — 9 februarie 2016, întrucât a deținut simultan atât funcția de viceprimar și ulterior pe cea de primar, cât și funcția de administrator al unei firme (în perioada 29 iunie 2012 — 25 octombrie 2012) și calitatea de comerciant persoană fizică (în perioada 29 iunie 2012 — 9 februarie 2016).

De asemenea, primarul de la Bălilești, județul Argeș, Ion Voican, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 martie 2009 — 16 iunie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Bălilești.

Potrivit ANI, primarul comunei Maia, din Ialomița, Marian Zamfir, a fost, de asemenea, în incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2012 — 1 februarie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Barbu Catargiu” Maia.

În incompatibilitate s-au aflat, conform comunicatului, și viceprimarii Sorin Vasile Bizău (comuna Bogdan Vodă, județul Maramureș), Valentin Căbun (comuna Deleni, județul Constanța), Costel Civinete (comuna Coțofenii din Față, județul Dolj), Aurel Mititicăi (comuna Răchiți, județul Botoșani), Magdalena Predoaica (comuna Galicea Mare, județul Dolj) și Daniel Țapu (comuna Sângeru, județul Prahova), în condițiile în care, simultan deținerii funcțiilor de viceprimar, ei au fost fie membri în consiliile de administrație ale unor unități de învățământ, fie au avut calitatea de comerciant persoană fizică.

Totodată, viceprimarii Adrian Iulian Oceanu (comuna Valea Doftanei, județul Prahova) și Constantin Păduraru (comuna Dochia, județul Neamț) s-au aflat în conflict de interese administrativ, respectiv conflict de interese administrativ și penal.

Conform ANI, Oceanu a votat în Consiliul Local Valea Doftanei pentru probarea unei hotărâri din data de 29 mai 2013 privind aprobarea închirierii prin licitație publică a pajiștilor din patrimoniul privat al comunei, semnând totodată și contractul de închiriere a pajiștilor între Primăria comunei Valea Doftanei și Asociația Crescătorilor de Animale — Teșila — Valea Doftanei (asociație din care face parte, în calitate de membru, cumnata persoanei evaluate), precum și diversele documente care au stat la baza încheierii contractului de închiriere.

Păduraru, în calitate de consilier local, a participat la data de 15 martie 2013 la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a CL privind organizarea pășunatului pe raza administrativ-teritorială a comunei Dochia în anul 2013, iar ulterior a semnat, în calitate de viceprimar al comunei Dochia, contractul de închiriere pășune încheiat între Primăria comunei Dochia, în calitate de proprietar, și tatăl său, în calitate de crescător de animale/organizator de stână (delegat al crescătorilor de animale).

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Constantin Păduraru a infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit ANI, s-au aflat în incompatibilitate în timpul exercitării funcțiilor consilierii locali Tudorel Arbunea (Brăila), Sorin Grigoraș (Români, jud. Neamț), Mihaela Marian (Târgu Neamț), Petru Muntean (comuna Constantin Daicoviciu, județul Caraș-Severin), Cristi Neamțu (Piscu Vechi, județul Dolj), Niculai Soare (Seimeni, județul Constanța), foștii consilieri locali Viorel Ungureanu (comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava) și Radu Maliță (Biharia, județul Bihor), consilierul județean Ion Ionică (CJ Prahova) și funcționarul public Mihai Dumitrașcu (Primăria comunei Fărcaș, județul Dolj).

Pe de altă parte, consilierii Miluță Andrei Avram (Ghimbav), Titi Enache (Ovidiu, jud. Constanța), Vasile Enache (Girov, jud. Neamț), Emil Gruescu (Boșorod, jud. Hunedoara), Vasile Naste (Crăiești, județul Mureș), Cezar Radu Aurelian (Rădăuți) și Gelu Ungureanu (Pîngărați, județul Neamț) s-au aflat în conflict de interese administrativ, în timp ce Gheorghe Daba (CL Cornereva, județul Caraș Severin) s-a aflat în conflict de interese administrativ și penal.

În cazul celui din urmă, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

CITEŞTE ŞI: ANI cere încetarea de drept a mandatului deputatului Florin Urcan şi diminuarea indemnizaţiei pentru Florin Pâslaru

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Dmitri Peskov și Maria Zaharova reacționează la retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'