„Eu sunt cel vânat, doar că de data aceasta miza a crescut. Miza este zăcământul de zece miliarde de euro de la Budureasa. Ofiţerii acoperiţi de la Parchet vorbesc cu omologii lor de la Tribunal şi sunt de acord – mandatul de arestare este sub masă”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în faţa judecătorilor, potrivit Agerpres.
Vîntu a încercat să demonteze toate acuzaţiile Parchetului şi a susţinut că Societatea Petromservice, la care el nu avea nicio funcţie, a fost falimentată de salariaţii ei.
„În primul rând, Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, nu de Vîntu, Luca sau ceilalţi din boxă. Sfătuiţi de un avocat, zeci de mii de salariaţi au acţionat în judecată Societatea Petromservice, de aceea nu a mai putut funcţiona şi a fost nevoită să solicite falimentul, care a fost declarat de o instanţă de judecată”, a spus Vîntu.
Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut că nu încasat „nici cinci bani” de la Petromservice, iar afirmaţia că ar fi fost consilier economic la această societate „nu este o descoperire a Parchetului”, deoarece el a făcut această afirmaţie „în glumă”, de mai multe ori, în public.
„Se poate să plec acasă, se poate să mă duc în arest, dar în acest caz ştiu de ce şi o să iau justiţia în mâinile mele”, şi-a încheiat Vîntu cuvântul.
Completul CAB a rămas în pronunţare în cazul recursului lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi alţi şapte inculpaţi arestaţi în acest dosar.