SIE face recrutări pe Facebook: Testează-ţi abilităţile de spion

Serviciul de Informaţii Externe îndeamnă utilizatorii Facebook, prin intermediul unui anunţ sponsorizat al paginii "Agenţia secretă" şi prin propriul site, să-şi testeze "abilităţile de spion" prin intermediul unui joc, ca parte a campaniei de recrutare al cărei public-ţintă sunt tinerii.
Marius Neagu
31 mai 2016, 10:05
SIE face recrutări pe Facebook: Testează-ţi abilităţile de spion

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a lansat la începutul lunii mai o campanie online de promovare a ofertei de carieră, prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi platformei Google, îndemnând la testarea abilităţilor prin trei tipuri de test: situaţional, de cultura generală şi de inteligenţă.

De ce să ai doar un un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale? Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie.Testează-ţi abilităţile de spion. Fă testele: Situaţional, Cultura generală, Inteligenţă„, spune anunţul sponsorizat Facebook al paginii „Agenţia secretă” care face trimitere către site.

Testul accesibil prin site-ul SIE, dar şi prin apăsarea butonului „Play Game” de pe pagina de Facebook „Agenţia secretă” , trimite utilizatorul pe un microsite interactiv.

Aici, prin alegerea unui dintre cele trei „personaje”, utilizatorul alege de fapt tipul de test, cel situaţional fiind cel mai inedit (indicii pentru aplicanţi: fiţi atenţi la absolut toate detaliile, de la denumiri la cifre!) şi care trimite aplicantul într-o misiune externă.

Imaginile folosite de site sunt asemănătoare benzilor desenate şi specifice filmelor cu spioni (un personaj misterios, fumând; imagini cu barbaţi purtând costum).

La final, utilizatorului i se solicită numele, vârsta, o adresă de email unde va primi rezultatele şi, de asemenea, suma unor cifre (ca şi cod captcha).

Contactat de Mediafax, Biroul de Relaţii Publice al SIE a comunicat detalii despre acestă campanie, precizând că rezultatele acestor teste au doar „valoare orientativă”.

Astfel jocul-test este doar o tehnică de promovare a campaniei reale de recrutare care are tinerii ca public-ţintă.

„În privinţa microsite-ului interactiv la care faceţi trimitere, testele existente acolo au doar o valoare orientativă, rezultatele obţinute nu condiţionează în niciun fel nici persoana şi nici instituţia. Pentru a putea intra în procesul de selecţie şi încadrare, eventualii candidaţi trebuie să completeze aplicaţia on-line existentă la pagina «Carieră» urmând ca, în măsura în care îndeplinesc cerinţele specifice pentru postul vizat, să fie contactaţi pentru a intra în procedura propriu-zisă de selecţie, unde abilităţile şi aptitudinile sunt evaluate prin teste, instrumente şi metode profesionale şi standardizate”, a explicat instituţia, oferind detalii.

SIE a declarat că această actuală campanie „de promovare a ofertei de carieră/ de recrutare on-line” a fost lansată la începutul lunii mai şi se desfăşoară prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi platformei Google, pe o durată de două luni.

De asemenea, acestă campanie a fost lansată ca urmare a adaptării comunicării SIE, începute anul trecut, schimbare care vizează targetul tânăr, realizarea unei interfeţe user friendly a site-ului.

„Parte a măsurilor de deschidere şi adaptare la interesele «generaţiei digitale», în februarie 2015, cu ocazia împlinirii a 25 ani de existenţă, a fost lansat noul site al SIE, o platformă «prietenoasă» şi interactivă care, pe lângă obiectivul de a furniza informaţie despre Serviciu într-o manieră inteligibilă şi mai puţin aridă decât norma legală (de exemplu paginile «Mituri» şi «Întrebări frecvente») se doreşte a fi, prin secţiunea interactivă, şi un indiciu despre specificul activităţii dar şi despre aptitudinile şi abilităţile necesare pentru o carieră în SIE”, a precizat Serviciul.

De asemenea, Biroul de Relaţii Publice al SIE a mai oferit următoarele informaţii (în scopul contextualizării acestei campanii Facebook):

Evaluările realizate începând cu anul 2010 au evidenţiat faptul că Serviciul de Informaţii Externe, deşi beneficiază, în principiu, de o imagine bună, nu are conturat, în segmentul de vârstă şi pregătire de interes pentru încadrare, nici un profil instituţional distinct („servicii secrete”) şi nici un profil vizibil de angajator. Având în vedere aceste concluzii, s-au demarat o serie de măsuri de natură a corecta acest deficit.

Astfel, în 2011 a fost lansat, în premieră pentru o instituţie din domeniul securităţii naţionale din România, programul de Internship în domeniul OSINT. Acest program, realizat iniţial în cooperare cu Universitatea Bucureşti şi ulterior şi cu Academia de Studii Economice, se adresează masteranzilor celor două instituţii de învăţământ superior.

În 2013 a fost lansat programul de Internship în Criptologie, care se adresează masteranzilor de la Universitatea Bucureşti şi celor de la Universitatea Politehnică Bucureşti, iar din acest an iniţiem un nou stagiu de Internship, în domeniul Securităţii Informatice, în colaborare cu Universitatea Politehnică. Toate aceste programe au durata de o lună, se desfăşoară în sediul SIE şi sunt recunoscute ca stagii de practică de universităţile partenere.

Totodată, în aceeaşi perioadă a fost demarat un amplu program de popularizare a ofertei de carieră a SIE în universităţile din ţară, prin prezentări periodice realizate de cadrele SIE din domeniul resurse umane. Toate aceste demersuri au beneficiat/ beneficiază şi de o promovare on-line în mediile vizate.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) este instituţia de stat specializată în domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!