1 IUNIE 2016. Vezi unde îţi poţi duce copilul de Ziua Copilului 2016 în Bucureşti

ZIUA COPILULUI 2016. ZIUA COPILULUI 2016 va fi marcată în Capitală în acest an de numeroase spectacole, târguri, concerte şi expoziţii pentru cei mici. De asemenea, copiii pot participa la concursuri de desene pe asfalt.
Romania TV
31 mai 2016, 19:27
1 IUNIE 2016. Vezi unde îţi poţi duce copilul de Ziua Copilului 2016 în Bucureşti

ZIUA COPILULUI 2016,1 IUNIE 2016, ZIUA COPILULUI 2016. Ziua de 1 IUNIE este în multe țări o sărbătoare pentru copii. În România, ZIUA COPILULUI se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 IUNIE. În această zi toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie”, copilăria.

În Parcul Alexandru Ioan Cuza va avea loc un eveniment cu jocuri şi concursuri care se va desfăşura pe parcursul întregii zile. Copiii vor fi întâmpinaţi cu jocuri, expoziţii, muzică, dans şi concursuri cu premii.

De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi şi în Parcul Lumea Copiilor, la Târgul de Ziua Copiilor, unde se vor putea bucura de trenuleţe, tobogane, castele gonflabile şi activităţi recreative şi culturale, pe fundalul unor spectacole şi concerte susţinute în aer liber.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează miercuri, 01 iunie, Ziua Porţilor Deschise, eveniment care se va desfăşura între orele 08.00 – 13.00, la care participanţii vor putea vedea atât activitatea structurilor din instituţiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea. Sala de videoconferinţe va fi deschisă publicului, în timp ce în parcarea instituţiei copiii vor putea urmări exerciţii ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor şi demonstraţii ale câinilor special antrenaţi pentru intervenţii. Tot în parcare vor fi expuse şi două elicoptere, unul SMURD şi unul de poliţie.

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea intrarea liberă. Muzeul va fi deschis între orele 10.00 – 20.00 pentru expoziţia permanentă. Participanţii vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colecţiilor Muzeului. Copiii vor afla informaţii distractive despre biodiversitatea României, dar şi despre fauna mondială, originile şi evoluţia vieţii, paleontologie, lumea insectelor sau complexitatea speciei umane. Anul acesta, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama. Proiectul atrage atenţia publicului asupra consecinţelor tăierii ilegale de păduri, potrivit unui comunicat al Muzeului.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi va întâmpina pe copii, începând cu orele 10.00 la „Conacul Golescu Grant”, cu o petrecere. Activităţile propuse în acest loc vor fi prezentate de copiii care frecventează cursurile gratuite de canto, dans, karate şi teatru.

Începând cu orele 17.00, copiii sunt aşteptaţi la standul Israel din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în Pavilionul C4 Romexpo, la un program special de desenat şi colorat. În curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria Bookfest va fi organizat un program de desene cu creta pe asfalt.

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus ZIUA COPILULUI. În 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day). În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Vezi si: Restricţii de circulaţie începând de miercuri, 1 IUNIE, în zona Piaţa Sudului

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie, Ziua Copilului, trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. 1 iunie, Ziua Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

1 IUNIE ZIUA COPILULUI. În România, copiii sărbătoresc Ziua Copilului participând la activități distractive, concursuri cu premii și desene pe asfalt. Fiindcă sunt sărbătoriți, cei mici se bucură și de multe cadouri atât din partea părinților, cât și a altor membri ai familiei. De obicei copiii români nu beneficiază de o zi liberă de la școală pentru a sărbători Ziua Copilului, însă în acest an sărbătoarea coincide cu a doua zi de Rusalii, zi care este considerată legal zi liberă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'