Ponta: Guvernul Cioloş este un pericol pentru România

Fostul premier Victor Ponta a declarat marţi seara, în cadrul unei de conferinţe de presă la Bacău, că este "excelentă'' ideea exprimată de copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind limitarea puterilor Guvernului Cioloş prin votarea în Parlament a unei moţiuni de cenzură, urmată apoi de menţinerea acestuia, cu puteri limitate, până la alegerile parlamentare.
Filip Stan
31 mai 2016, 20:50
Ponta: Guvernul Cioloş este un pericol pentru România

„Aţi constatat că nu au dat ordonanţă de urgenţă ca să deblocheze fonduri europene, ori să mărească salarii. În schimb, au dat ordonanţă să modifice Codul Penal şi Codul de procedură penală. Atât. Aşa că a-i opri să se mai joace de-a guvernarea devine pe zi ce trece o obligaţie politică”, a afirmat Victor Ponta.

El a adăugat că actualul guvern este „un pericol pentru România”. „Am pierdut foarte mult deja, iar în fiecare zi în care acest guvern rămâne în funcţie ţara pierde foarte mult. Anul trecut am adus în România 5 miliarde de euro fonduri europene, anul acesta zero. Anul trecut am fost criticaţi că nu facem destule investiţii, anul acesta zero investiţii majore. Anul trecut am scos din evaziune fiscală, chiar şi în condiţiile scăderii taxelor, 2,5 miliarde de euro. Un plus important la buget. De acolo am plătit pensii, salarii . Anul acesta, după cum vedeţi după primele patru luni, suntem în jos”, a argumentat Ponta, conform Agerpres.

El a subliniat că actualul guvern ,”este la fel de absent din viaţa ţării pe cât este de absent creatorul său, domnul Iohannis”.

„Mi s-a creat impresia că nu doar domnul Iohannis pleacă acasă în weeekend, ci şi guvernul său pleacă undeva. Probabil la Bruxelles. Pentru că nu îi găseşti în viaţa publică, nu ştii ce fac bun pentru ţară. Ca urmare, tot ce am reuşit să câştigăm în ultimii ani în ceea ce priveşte creşterea economică, dezvoltarea, iată pierdem în 2016. Sincer, este mare păcat pentru că va trebuie luat totul iar de jos, de la mai nimic. Membrii actualului executiv trebuiau doar să continue ceea ce am făcut noi şi era bine”, a mai spus fostul premier.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o posibilă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că trebuie luată în calcul şi varianta unui guvern cu puteri limitate.

‘Din punct de vedere politic, discutăm şi despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi decizie o vom lua după ce ne vom consulta într-adevăr după alegerile locale, împreună cu Daniel Constantin şi cu Liviu Dragnea. Pentru că e o problemă pe care nu putem să nu observăm, că sunt de la alegerile locale 5 luni până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Mă bucură pentru că lucrurile pe care noi le-am spus de o bună bucată de vreme încep să fie ridicate şi de alte segmente ale societăţii’, a arătat Tăriceanu.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...