UPDATE ora 13.40 Flori Dinu a ieşit de la DNA după mai bine de patru ore de audieri. Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare şi a dat o declaraţie în calitate de suspect, potrivit România TV.
Aceasta nu a vrut să facă nicio declaraţie în faţa jurnaliştilor. „Nu am voie să declar nimic”, a spus Flori Dinu.
Avocatul lui Dinu a declarat că aceasta a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare, având calitatea de suspect. Avocatul a spus că procurorii nu au luat nicio măsură preventivă în cazul lui Flori Dinu şi nici nu s-a impus instituirea unui sechestru asigurător.
Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a fost audiată, joi, în calitate de suspect, într-un dosar care vizează fapte de corupţie legate de contracte pentru dezinfectanţi încheiate de societate cu mai multe spitale, potrivit România TV.
Flori Dinu a venit la DNA însoţită de un avocat, iar la intrare nu a făcut declaraţii despre dosarul în care a fost citată.
Aceasta este cercetată în arest la domiciliu, aceasta fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.
Flori Dinu, la „instigarea lui Dan Condrea” şi cunoscând că produsele comercializate nu sunt conforme, „a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare”, arată judecătorii în motivarea sentinţei de arest la domiciliu.
„S-a reţinut că în calitatea sa de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti, având atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, inc. Dinu Flori a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele„, se arată în motivarea judecătorilor.
Mai mult, potrivit acestora, „faptele au fost comise prin folosirea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro„.
„Paguba produsă în patrimoniul persoanelor vătămate, prin vânzarea următoarelor produse neconforme(…) a fost apreciată la suma de 28.581.407,19 lei, aferentă contractelor încheiate în intervalul iunie 2012-aprilie 2016, între persoana juridică suspectă şi următoarele unităţi sanitare (…)„, se mai arată în motivarea instanţei.
Totodată, „prin activitatea inc. Dinu Flori de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. şi asigurarea vânzării către numeroase unităţi sanitare a unor produse neconforme, s-a apreciat că inculpata a împiedicat, în intervalul menţionat, luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli„, susţin magistraţii.
Potrivit magistraţilor, în urma analizării probatoriului „există indicii temeinice care conturează suspiciunea rezonabilă, în sensul art. 5 pct. 1 lit. c din CEDO, că cel puţin din punct de vedere subiectiv, având calitatea de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti cu atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, inculpata a cunoscut faptul că a încheiat în numele societăţii, cu diverse unităţi spitaliceşti, contracte având ca obiect antiseptice de uz uman şi obiecte, care nu respectau specificaţiile din etichete”.
CITEŞTE ŞI: Directorul de producţie de la Hexi Pharma, pus sub URMĂRIRE PENALĂ