„Medicația pe care o putem lua pe AP ATI, în primul rând, nu ar asigura cei 24 de pacienți. Că ar fi foarte simplu să-i băgăm pe AP ATI să le dăm la toți. Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oareșce diferențiere. Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse!. Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul!. Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă„, spune Laura Constantinescu în timpul unei şedinte cu medicii de la ATI.
Laura Constantinescu susţine că declaraţiile ei au fost greşit înţelese.
„Am avut pacienți de 88, 86, 87, pacienți de 92, de 93 de ani. Eu vorbesc de realitate. De exemplu, dacă vine un bătrân de 92 de ani cu un accident ischemic, care îi inundă o jumătate de creier și mai face și o bronhopneumonie, că familia l-a ținut mult acasă, șansele lui sunt foarte mici. Nu înseamnă că nu-l tratăm, ci doar că-i dăm un medicament mai slab. Poate că am fost greșit înțeleasă. La 60 de ani sau la 70 de ani eu vă consider un pacient tânăr, cu șanse. Vă rog, nu scoateți din context! Nu e ca și cum pe unii nu-i tratăm„, a declarat şefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon pentru tolo.ro.
Mai mult, un medic din spital se plânge de faptul că dulapul cu medicamente din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă este ţinut sub cheie.
„Ținem dulapul închis pentru că se fură!”, răspunde șefa de la ATI unuia dintre doctorii care o întrebau de ce nu le dă acces la dulapul cu medicamente.
„NI SE BAGĂ PE GÂT UN ANTIBIOTIC FOARTE SCUMP”
„Anul trecut, noi eram 11 medici la ATI la Sf. Pantelimon. Acum, suntem cinci! Medicii de ATI sunt căutați în străinătate. Și mai e ceva ciudat. Ni se bagă pe gât un antibiotic foarte scump, 2.400 de lei cutia cu 10 flacoane, se numește Zinforo. Care nu e bun pentru terapie intensivă, pentru cazuri grave, nu se regăsește în nicio schemă terapeutică de sepsis. E bun să-l iei când ești acasă. În schimb, Vancomicina, care costă 15 lei, nu-l avem! De ce insistă conducerea pe cel scump? Șefa a făcut de câteva ori prezentarea acestui antibiotic Zinforo pe secție. N-ar avea voie ca ea să-l prezinte! Care e interesul? Abia acum s-au speriat că vine DNA peste ei„, a dezvăluit un medic.
„În 48 de ore de la internare, în 99,9(9)% dintre cazuri pacientul ia o infecție. Scrieți chiar așa: 99 virgulă 9 perioadă 9!„, a mai spus medicul revoltat.
Citeşte toată ancheta pe tolo.ro