ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Liberalul Cătălin Flutur a câştigat alegerile în Botoşani UPDATE

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL), Cătălin Flutur, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani, potrivit rezultatelor făcute publice de Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani.
Romania TV
06 iun. 2016, 07:44
ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Liberalul Cătălin Flutur a câştigat alegerile în Botoşani UPDATE

UPDATE: PSD a pierdut Primăria municipiului Botoşani, dar a câştigat majoritatea în Consiliul Local. Potrivit datelor finale prezentate de Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani, PSD a fost susţinut la Consiliul Local de 15.345 de alegători, în timp ce Partidul Naţional Liberal (PNL) a obţinut sprijinul a 15.168 de alegători din totalul celor 40.115 prezenţi la urne.

În urma centralizării datelor din 44 din cele 78 de circumscripţii electorale, PSD a obţinut 33.280 de voturi, adică 47,25% din totalul celor 74.253 de voturi exprimate la alegerile de duminică. Pe poziţia a doua se află Partidul Naţional Liberal cu 26.144 voturi obţinute, ceea ce înseamnă 37,11%. Partidul Mişcarea Populară se află pe locul al treilea cu 2.387 de voturi şi cu 3,38% ceea ce presupune că nu va accede în Consiliul Judeţean. Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi Uniunea Naţională pentru Progresul României nu ating pragul electoral, aceste formaţiuni având 3,41% şi, respectiv, 3,05% din voturi.

În urma acestor rezultate, PSD a obţinut 12 din cele 23 de mandate din Consiliul Local, iar PNL 11.

Partidul Social Democrat (PSD) a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean, potrivit rezultatelor parţiale furnizate luni la amiază de Biroul Electoral Judeţean.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Cătălin Flutur a obţinut 45,78% din totalul celor 38.546 de voturi, învingându-l astfel pe candidatul Partidului Social Democrat, primarul în exerciţiu, Ovidiu Portariuc.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. Cătălin Flutur a beneficiat de susţinerea a 17.864 alegători, iar Portariuc a primit votul a 15.691 persoane. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul UNPR, Tereza Nica, care a fost votat de 1.117 persoane. Gabriel Atudoroaie (ALDE) a primit voturile a 916 alegători, iar Mihai Ţâbuleac (PMP) a fost votat de 577 persoane.

Primarul municipiului Botoșani, social-democratul Ovidiu Portariuc, care a candidat pentru un nou mandat, îşi recunoscuse deja înfrângerea în fața candidatului PNL, încă dinaintea anunţării rezultatelor oficiale de către BEJ, ca urmare a numărătorii paralele, a rezultat faptul că reprezentantul Partidului Național Liberal (PNL) este câștigător.

ALEGERI LOCALE 2016 REZULTATE OFICIALE. „Din centralizarea datelor până la această dată, rezultatul pare clar. Este clar că în aceste alegeri candidatul PNL a obținut votul botoșănenilor. Mulțumesc botoșănenilor care ne-au dat votul și ne-au susținut”, a afirmat Portariuc.

Acesta susține că, în calitate de președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat, va susține proiectele de interes public pentru botoșăneni. Pe de altă parte, liderii PSD Botoșani sunt convinși că vor obține majoritatea în Consiliul Județean și vor impune viitorul președinte al județului.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 (parţiale) BEC: Alianţa PSD-UNPR a câştigat pe linie alegerile locale

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'