Inspector Antifraudă, reţinut pentru luare e mită

Un inspector de la antifraudă a fost reţinut pentru mită, după ce a fost prins în flagrant, într-un aprozar din Timişoara, în timp ce negocia o nouă tranşă dintr-o şpagă. Inspectorul a cerut bani de la patronul unei firme de pază pe care l-a ameninţat cu amenda.
Romania TV
08 iun. 2016, 06:58
Inspector Antifraudă, reţinut pentru luare e mită

Alexandru Cojocaru este inspector la direcţia antifraudă din Deva, iar anul trecut a început un control amplu la o firmă de pază din Arad. Anchetatorii susţin că i-a spus patronului că îi poate da o amendă uriaşă, dacă nu cotizează, iar omul s-a conformat. I-ar fi dat inspectorului 2100 de lei.

Tranzacţia a avut loc într-un aprozar din Timişoara şi s-a derulat între inspectorul antifraudă şi un prieten de-al patronului. Inspectorul, însă, nu a ştiut că deja fusese turnat la DNA.

Anchetatorii au aflat că inspectorul a făcut tot ce a putut pentru a pune presiune de reprezentanţii firmei. Şicanele au fost unele continue, până când Cojocaru i-a dat administratoarei firmei adresa unui aprozar din Timişoara, de lângă centrul comercial Alfa şi i-a spus că acolo un anume „Ciprian” o va lămuri ce este de făcut, scrie pressalert.ro.

Când a ajuns la intermediar, acesta i-a spus femeii că o aştepta de mai bine de o lună şi jumătate. Pentru că inspectorul era la Arad, femeia a lăsat intermediarului 2.100 lei. A doua zi, Cojocaru a apărut neanunţat la sediul firmei de pază şi a returnat banii nervos. I-a transmis directorului firmei să se mai documenteze şi să-l contacteze din nou.

Femeia s-a întâlnit din nou cu intermediarul care i-a aranjat, în scurt timp, în biroul său o întâlnire cu inspectorul Antifraudă, la care aceasta a fost, însă, după ce a trecut pe la DNA, unde s-a decis organizarea unui flagrant. Inspectorul i-a explicat că de el depinde dacă va da o amendă de 4.000 lei sau de 40.000 lei şi ar trebui să se gândească serios la acest lucru. Funcţionarul a oferit consultanţă, explicându-i administratorei firmei că ar fi trebuit să înfiinţeze o nouă societate comercială şi că în data de 9 iunie, când a fost chemată cu documente la sediul din Deva, să aducă doar o parte pentru a obţine o nouă amânare. Inspectorul a susţinut că de el depinde cum se va sfârşi controlul şi că suma pe care urma să o primească avea să fie stabilită la sfârşit, nedorind să primească o tranşă de 10.000 lei.

Atunci au intervenit cei de la DNA şi DGA. Inspectorul şi complicele său au fost duşi la audieri la sediul DNA Timişoara. După audieri, Cojocaru a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită, iar Ciocan este cercetat în libertate pentru complicitate la luare de mită. „Cine ţi-a zis ţie că mi-a dat cineva bani? Aţi fost dezinformaţi. Întrebaţi organele. Nu vreau să dau niciun fel de declaraţie”, a susţinut inspectorul Antifraudă când a fost scos încătuşat şi dus la arest. Inspectorul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'