„Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis către RADET în data de 2 februarie, CET Sud era programat să intre în revizie între 6 — 26 iunie, iar CET Grozăvești între 8 — 28 august. În fapt, CET Sud a intrat pe 1 iunie, iar CET Grozăvești a intrat pe 6 iunie, față de 8 august, cum era programat inițial. În aceste condiții, alimentarea consumatorilor deserviți de către aceste centrale, respectiv locuitorii sectoarelor 2 și 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu și CET Vest”, a informat RADET, prin intermediul unui comunicat.
RADET precizează că nerespectarea calendarului de revizii a dus la situația actuală, de a nu putea fi livrată apa caldă locuitorilor din sectorul 2.
„Zonele Colentina și Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanță de centralele din care se face în prezent alimentarea. Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureștenilor o distanță de 14 kilometri, față de 7,5 cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la consumator”, a menționat RADET.
Directorul general RADET, Valentin Vițalariu, a precizat că în această situație clienții aveau la robinet apă rece în loc de apă caldă.
„Din respect pentru banii cetățenilor, am dispus sistarea agentului termic până la atingerea parametrilor de furnizare”, a adăugat el.
RADET a menționat că depune toate eforturile pentru remedierea situației actuale.
„Oprirea anumitor puncte termice face posibilă încălzirea apei calde aduse de la centrale diametral opuse zonelor afectate și livrarea către bucureșteni conform condițiilor prevăzute în contractele de furnizare de servicii. Până la ora 20,00 a zilei de 9 iunie, situația nu a putut fi remediată”, a menționat sursa citată.
Bucureștenii din Colentina și Pantelimon au rămas de miercuri fără apă caldă din cauza parametrilor necorespunzători ai acesteia. RADET anunța, miercuri, că acest lucru este o consecință a faptului că nu există banii necesari pentru efectuarea reparațiilor și reviziilor la rețeaua de transport și distribuție.
„Situația opririi furnizării apei calde intervine după ce, în cursul săptămânii trecute, ELCEN a oprit funcționarea CET Sud pentru efectuarea lucrărilor anuale de revizie. Alimentarea consumatorilor deserviți de către această centrală, respectiv locuitorii sectoarelor 2, 3 și 4, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Vest și CET Progresu. Dintre cele 3 sectoare afectate de oprirea CET SUD, sectorul 2 este cel mai afectat, pentru că nu există capacitatea de acoperire a consumatorilor din această zonă”, a precizat RADET.