Dan Păcurariu nu a recunoscut în timpul anchetei faptele de care a fost acuzat, arată surse din cadrul Poliţiei Capitalei. El a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.
„Agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv (o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.), victima şi inculpatul având o viziune diferită asupra relaţiei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Potrivit procurorilor, în noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa victimei, Dan Păcurariu a agresat-o pe aceasta cu un corp dur, aplicându-i mai multe lovituri, cauzând astfel zdrobirea craniului, în urma leziunilor grave suferite victima decedând la scurt timp.
Dan Păcurariu a fost reţinut în 8 martie şi lăsat liber o zi mai târziu, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti. În urma contestaţiei formulate de procurori, el a fost încarcerat.
Poliţiştii de la Serviciul Omoruri ar fi strâns mai multe probe, unele dintre ele presupunând tehnici moderne de investigaţii, şi l-ar fi identificat pe Dan Păcurariu drept cel care ar fi omorât-o, în iulie 1998, pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, într-o garsonieră din cartierul Titan.
Păcurariu a fost şi în 1998, la câteva zile după crimă, principalul suspect, însă probele strânse de investigatori n-au fost suficiente pentru punerea lui sub acuzare.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au notat, în referatul cu propunere de arestare, că Păcurariu ”ajunsese să o hărţuiască pe victimă, o urmărea la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă sau chiar îşi punea studenţii să o urmărească”.
Anchetatorii mai menţionează că „sentimentele suspectului se transformaseră într-o obsesie” care l-ar fi împins pe profesor să o omoare pe femeia despre care susţinea mereu că urmează să-i devină soţie.
”Nivelul de exasperare la care ajunsese victima din pricina faptului că era terorizată de către inculpat este reliefat şi de o precizare a martorei F. V., aceasta arătând că fiica sa i-a spus la un moment dat că dacă inculpatul nu o va lăsa în pace îl va omorî”, au arătat anchetatorii în documentul citat.
Procurorii mai menţionează că ”de-a lungul timpului, începând cu anul 1995, atitudinea victimei Mihaela Fulga faţă de Păcurariu Dan s-a schimbat, aceasta făcând tot posibilul să se îndepărteze tot mai mult de acesta, însă în acelaşi timp păstrând un oarecare contact pentru a beneficia în continuare de influenţa acestuia şi a familiei sale”.