Indiferent de felul in care veti trata materialul, voi aduce in prim-plan cel putin 3 avantaje ale urinatului sub dus, scrie secretele.com.
Nu le-am inventat eu, sunt rezultatul a doua studii intreprinse in 2014 de doi studenti ai Universitatii East Anglia, Norwich, vizibil pionieri in apararea metodei in discutie.
Citeşte şi Apa din bazin poate provoca astm şi cancer la vezică
Pe baza unui calcul, cei doi tineri au ajuns la concluzia ca, daca 15.000 de studenti dintr-un campus universitar ar urina sub dus o data pe zi, institutia ar economisi destula apa pentru a umple de 26 de ori o piscina olimpica.
O toaleta obisnuita foloseste 6 litri de apa de fiecare data cand apasam pe butonul rezervorului pentru a curge apa, in timp ce anumite modele mai vechi pot ajunge la un consum de pana la 26,5 litri.
Sa presupunem ca o persoana merge in medie de 6-8 ori pe zi la toaleta. Ar fi cazul sa ne apucam de calcule.
Concret, care ar fi avantajele urinatului sub dus:
Se economisesc bani
Fiecare utilizare a clapetei vasului de toaleta, unele rezervoare sunt prevazute cu doua, costa putin peste 0,02 euro pe zi. Prin golirea vezicii in fiecare dimineata in dus, s-ar putea economisi 9,33 de euro anual.
Per individ, pare putin, insa la nivelul unei universitati, potrivit autorilor studiului, economisirea ajunge in jurul cifrei de 2.3002 de euro pe an. Ceea ce nu-i deloc de neglijat.
Se economiseste apa
De fiecare data cand tragem apa la toaleta, evacuam 12 litri. Daca nu o facem macar o data pe zi, se economisesc 4.380 litri de apa potabila anual. E de reflectat, nu?
Citeşte şi Urinarea care depăşeşte 10 secunde sau durează sub 5 secunde ascunde probleme de sănătate
Este mai igienic
Optiunea cea mai igienica la noi este hartia. Ce-ar fi sa trecem la moda indienilor? Conform statisticilor 6 din 10 indieni nu recurg la hartie igienica. Dezbaterea acestui aspect este de actualitate.
Femeilor li se recomanda sa se aplece si sa urineze in dus, spre a stimula muschii pelvieni, ceea ce contribuie la imbunatatirea vietii sexuale.
Ati crede ca urina eliminata in acest mod comporta anumite riscuri. Cercetatorii ne asigura ca este sterila, compusa din 95% apa. Atunci cand vi se intampla sa goliti vezica la inceputul dusului, lichidul va fi imediat evacuat, fara a lasa nici cea mai mica urma, nici miros neplacut.