Presa internaţională: Naţionala României a fost „dezamăgitoare”

Presa internaţională a notat, duminică seară, după eliminarea României de la Campionatul European, că echipa tricoloră a fost "dezamăgitoare" şi "o pradă uşoară pentru albanezi", subliniind totodată şi finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu.
Alina Costache
20 iun. 2016, 03:34
Presa internaţională: Naţionala României a fost

„Albania visează şi o lasă pe România în urmă”, a titrat sport.es, care menţionează că naţionala României a fost „dezamăgitoare”. „Echipa lui Anghel Iordănescu, care pornea ca favorită, pentru că nu mai pierduse în faţa albanezilor, a eşuat în intenţia de a ajunge în faza următoare”, adaugă jurnalul spaniol.

„Moment de uitat pentru Iordănescu”, a notat uefa.com. „Nu acesta este modul în care Iordănescu ar fi vrut să marcheze al 100-lea său meci la conducerea echipei României. Omul care a dus tricolorii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în 1994 este dezamăgit după ce a încheiat pe ultimul loc în grupa A, cu doar un punct, deşi circumstanţe atenuante ar fi că nu a avut la dispoziţie jucători ca Gheorghe Hagi la acest al treilea mandat. Este mult de lucru”, scrie UEFA.

Reuters consideră că România a fost „o pradă uşoară” pentru albanezii care porneau ca outsideri.

„Final trist pentru legendarul Iordănescu, care i-a dus pe tricolori în sferturile CM din 1994 şi care s-a aflat la al treilea mandat la conducerea naţionalei”, a notat şi AFP.

 „Golul marcat de Armando Sadiku oferă şanse Albaniei la optimi şi trimite România acasă”, a titrat Daily Mail. „România a terminat dezamăgitoarea campanie de la Euro-2016 pe ultimul loc în Grupa A”, a continuat  sursa citată.

Românii au arătat cât este de dificil să-ţi schimbi stilul pentru un meci capital, scrie La Derniere Heure. „Calificată în faza finală datorită blocului defensiv, care nu a încasat decât două goluri în preliminarii, echipa României şi-a arătat din nou carenţele ofensive. În primele două meciuri din turneu, ea nu a marcat decât de două ori din penalti prin Bogdan Stancu. În afara unui şut al lui Ovidiu Hoban, prins în doi timp de portarul Etrit Berisha (5), care a respins şi o încercare a lui Denis Alibec (8), România şi-a pierdut suflul rapid. Şi deşi a dominat în în repriza secundă, nu a reuşit să depăşească zidul albanez decât prin Florin Andone, care a lovit bara (76).

La Derniere Heure notează că este prima oară când albanezii înving România într-o competiţie, după şase înfrângeri şi două remize.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

În celălalt meci al grupei, Franţa şi Elveţia a remizat la Lille, scor 0-0, tot duminică. Astfel, România a ocupat ultimul loc în grupă

Grupa A a fost câştigată de Franţa, cu 7 puncte, urmată de Elveţia, cu 5 puncte, Albania, cu 3 puncte şi România, cu un punct. Franţa şi Elveţia sunt calificate în optimi, Albania trebuie să aştepte pentru a vedea dacă se află între cele patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, din cele şase grupe.

România a pierdut anterior cu Franţa, scor 1-2, şi a remizat cu Elveţia, scor 1-1. Jucătorii antrenaţi de Iordănescu aveau ca obiectiv calificarea în optimile de finală ale Euro-2016.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Proteina care ar putea prelungi speranța de viață cu până la 7 ani. A fost denumită “fântâna tinereții”: “Un obiectiv cheie pentru domeniul îmbătrânirii”
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Metrorex a lansat o pagină web dedicată Magistralei 6, ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...