Şeful diplomaţiei franceze pledează pentru Moscova: UE trebuie să aibă în vedere DESCHIDERI faţă de Rusia

UE trebue să se gândească la "deschideri" în problema sancțiunilor grele decretate împotriva Rusiei la viitorul summit al liderilor europeni de la sfârșitul lunii iunie, a estimat luni șeful diplomației franceze Jean-Marc Ayrault, citat de AFP, informează Agerpres. 
Filip Stan
20 iun. 2016, 20:31

Jean-Marc Ayrault a confirmat totodată că sancțiunile economice ale UE decise în vara lui 2014 din cauza presupusei implicări a Rusiei în conflictul ucrainean vor fi reînnoite pentru șase luni.

"În prezent, condițiile nu sunt reunite pentru această ridicare a sancțiunilor pentru că acordurile de la Minsk", destinate să reglementeze conflictul din estul Ucrainei, "nu sunt respectate", a explicat Ayrault, în finalul unei reuniuni cu omologii săi europeni la Luxemburg. "Există progrese, dar insuficiente", a comunicat el.

Aceste sancțiuni trebuie să fie prelungite formal cu șase luni începând de vineri, dar decizia ar putea fi astfel amânată până la summitul șefilor de stat și de guvern europeni din 28 și 29 iunie la Bruxelles, potrivit unor surse diplomatice, potrivit Agerpres.

Cu ocazia acestui summit, o informare ar putea fi prezentată de liderii francez și german — președintele Francois Hollande și cancelarul Angela Merkel — care au negociat acordurile de la Minsk, a explicat Ayrault. Și în viitor, "dacă se pot da câteva semne de încurajare unora și altora, aceasta ar putea fi util", a pledat el.

Citeşte şi Un ministru german vrea să fie eliminate GRADUAL SANCŢIUNILE impuse Moscovei

"Doresc să nu se mulțumească (la viitoarea reuniune de la sfârșitul lui decembrie) cu reînnoirea automată a sancțiunilor pentru alte șase luni, dar există un început", a precizat ministrul francez, evocând "deschideri" în caz de "progrese reale, concrete, semnificative" în aplicarea acordurilor de la Minsk.

Potrivit șefului diplomației franceze, pentru deschideri trebuie să existe anumite condiții, deci trebuie dat ceva la schimb. "Atât rușii, cât și ucrainenii trebuie să-și facă partea lor de treabă", a insistat acesta.

Summitul de la sfârșitul lunii iunie va fi consacrat în principal urmărilor referendumului britanic asupra apartenenței la UE. Dacă "Brexit" — o ieșire din UE câștigă — problema sancțiunilor rusești va fi amânată pentru o dată ulterior.


Jean-Marc Ayrault a confirmat totodată că sancțiunile economice ale UE decise în vara lui 2014 din cauza presupusei implicări a Rusiei în conflictul ucrainean vor fi reînnoite pentru șase luni.

„În prezent, condițiile nu sunt reunite pentru această ridicare a sancțiunilor pentru că acordurile de la Minsk”, destinate să reglementeze conflictul din estul Ucrainei, „nu sunt respectate”, a explicat Ayrault, în finalul unei reuniuni cu omologii săi europeni la Luxemburg. „Există progrese, dar insuficiente”, a comunicat el.

Aceste sancțiuni trebuie să fie prelungite formal cu șase luni începând de vineri, dar decizia ar putea fi astfel amânată până la summitul șefilor de stat și de guvern europeni din 28 și 29 iunie la Bruxelles, potrivit unor surse diplomatice, potrivit Agerpres.

Cu ocazia acestui summit, o informare ar putea fi prezentată de liderii francez și german — președintele Francois Hollande și cancelarul Angela Merkel — care au negociat acordurile de la Minsk, a explicat Ayrault. Și în viitor, „dacă se pot da câteva semne de încurajare unora și altora, aceasta ar putea fi util”, a pledat el.

Citeşte şi Un ministru german vrea să fie eliminate GRADUAL SANCŢIUNILE impuse Moscovei

„Doresc să nu se mulțumească (la viitoarea reuniune de la sfârșitul lui decembrie) cu reînnoirea automată a sancțiunilor pentru alte șase luni, dar există un început”, a precizat ministrul francez, evocând „deschideri” în caz de „progrese reale, concrete, semnificative” în aplicarea acordurilor de la Minsk.

Potrivit șefului diplomației franceze, pentru deschideri trebuie să existe anumite condiții, deci trebuie dat ceva la schimb. „Atât rușii, cât și ucrainenii trebuie să-și facă partea lor de treabă”, a insistat acesta.

Summitul de la sfârșitul lunii iunie va fi consacrat în principal urmărilor referendumului britanic asupra apartenenței la UE. Dacă „Brexit” — o ieșire din UE câștigă — problema sancțiunilor rusești va fi amânată pentru o dată ulterior.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Indicatorul rutier care dă mari bătăi de cap șoferilor. Ce trebuie să facă atunci când întâlnesc acest semn albastru cu 30 de km/h
Capital.ro
Regula de care cei cu casa la curte trebuie să țină cont. Păstrează o distanță de 6 metri
Playtech.ro
Se verifică OBLIGATORIU buletinele de identitate. Legea este oficială acum în România și...
DailyBusiness
România vizează aderarea la OCDE în 2026. Secretarul general al Guvernului: „Este cel mai important obiectiv de țară”
Adevarul
Locul din București în care o friptură de porc costă 14 lei, iar supa sub 8 lei. „E fragedă, gustoasă și sățioasă” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Cea mai dură sancțiune pentru șoferi. Greșeala care îi costă enorm
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Iulia Vântur, amanta lui Bogdan Vlădău?! Gina Chirilă a spus TOT 😲 'Am zis să fiu total sinceră'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii
Capital.ro
A murit una din cele mai iubite actrițe. Vocea ei a încântat milioane de români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Marea Britanie Intensifică Pregătirile pentru Evacuarea Cetățenilor din Liban în Contextul Escaladării Tensiunilor Regionale
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ la ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?