Primul care a ajuns la DNA a fost Omar Hayssam. Acesta a fost adus din penitenciar, însoţit de mascaţi. Sirianul este audiat în dosarul privind privatizarea IPRS Băneasa. DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.
Al doilea care a ajuns în faţa procurorilor DNA este fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu. Acesta este urmărit penal în dosarul în care sunt cercetaţi Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Gelu Diaconu este acuzat de favorizarea infractorului şi de abuz în serviciu.
Fostul şef al ANAF a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA, că dosarul său a fost înaintat instanţei, arătând că nu ştie ce conţine pentru că nu a avut avocat.
„Dosarul a fost înaintat instanţei. Mi-a fost adus la cunoştinţă lucrul acesta. Am dat o declaraţie scurtă în care am reiterat susţinerile din memoriul pe care l-am depus. Dosarul va deveni public odată ce va fi în instanţă. Eu nu am avut acces la el, pentru că nu am avut avocat. Nu am solicitat şi nu am dorit să am avocat în această fază. E o chestiune, în opinia mea, care ţine strict de profesia fiscală, chiar dacă am avut calitatea de suspect şi acum m-am trezit în instanţă şi pentru precizările de natură pur administrativ fiscală nu era necesară asistenţa unui avocat„, a spus Diaconu.
Procurorii DNA au dispus în februarie efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Cei doi sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Ultimul care a ajuns la DNA este Viorel Hrebenciuc. Acesta le-a declarat jurnaliştilor, înainte de a intra în sediul DNA, că a fost citat de procurorii DNA în calitate de martor. Deocamdată nu se ştie în ce dosar.
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, pe 9 iunie, după ce ar fi făcut declaraţii false în dosarul “Mită la PSD” privind finanţarea campaniei prezidenţiale din 2009 a lui Mircea Geoană.
Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că Viorel Hrebenciuc a dat, în 25 octombrie 2011, declaraţii nesincere, în calitate de martor, „într-un dosar penal instrumentat de PICCJ – DNA (privind pe inculpaţii I.N., B.S.G., T.G. şi B.V.), iar, la data 26 iunie 2013, a dat declaraţii nesincere în calitate de martor, într-o cauza penală (privind pe aceiaşi inculpaţi) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti”.
De asemenea, Hrebenciuc este judecat în dosarul retragerii licenţei Giga TV, alături de Gheorghe Ştefan, pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.
Într-un alt proces, fostul deputat Viorel Hrebenciuc , fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimise în judecată, în ianuarie 2015, de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării unor mari suprafeţe de teren forestier în judeţul Bacău.