Începe consolidarea clădirilor cu bulină roşie. Pe listă, un bloc vechi de 100 de ani de lângă Intercontinental

Primăria Capitalei începe consolidarea clădirilor cu bulină roşie din Bucureşti, pe listă fiind inclus şi un bloc vechi de 100 de ani, situat în apropierea Intercontinental. 
Cristina Macuc
21 iun. 2016, 11:19
Începe consolidarea clădirilor cu bulină roşie. Pe listă, un bloc vechi de 100 de ani de lângă Intercontinental

Primăria Capitalei a actualizat recent LISTA clădirilor considerate pericol public în Bucureşti. Potrivit municipalităţii, în prezent, în Capitală sunt 183 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă risc ridicat de prăbuşire la cutremur, la care se adaugă alte 171 de clădiri cu „bulină roşie”.

Printre acestea se află şi un bloc vechi de 100 de ani, situat pe strada Ion Câmpineanu nr.9, imobil ce urmează să fie consolidat de Primăria Municipiului Bucureşti. 

Primăria a atribuit contractul de consolidare prin negociere, fără licitaţie publică

Imobilul, construit în anul 1915 are un regim de înălţime P+6+M şi numără 25 de apartamente. Blocul a fost inclus în clasa I de risc seismic, imobilul reprezentând pericol public în prezent. 

Pentru consolidarea imobilului din Ion Câmpineanu nr. 9, municipalitatea va plăti unei firme private suma de 833,801.96 RON fără TVA. Primăria Capitalei nu a organizat însă o licitaţie publică pentru atribuirea lucrărilor de consolidare a imobilului, acestea fiind date companiei S.C. T.C. IND ARGES S.R.L. prin negociere fără anunţ de participare. 

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a actualizat, pe 14 iunie 2016, lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic.

VEZI aici LISTA actualizată a clădirilor PERICOL PUBLIC din Bucureşti. Ce imobile sunt în clasa I de risc seismic

Pe lista PMB se află în prezent 183 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, adică acele imobile care prezintă risc ridicat de prăbuşire la cutremur. 

LISTA COMPLETĂ poate fi consultată AICI.

Acestora li se adaugă încă 171 de clădiri cu „bulină roşie”. 

LISTA COMPLETĂ poate fi consultată AICI.

Un număr de 29 de clădiri de locuit multietajate din Bucureşti, încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, au fost deja incluse în programul din 2016 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic. Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea acestui program.

LISTA clădirilor cu risc seismic din Bucureşti ce ar urma să fie consolidate în 2016 poate fi descărcată aici. 

Potrivit acestui document, municipiul Bucureşti este capitala europeană cea mai vulnerabilă la cutremure, în principal datorită: poziţiei geografice – la cca. 100-170 km. de zona epicentrală Vrancea; existenţei clădirilor cu peste P+3 etaje, cu structură din beton şi/sau zidărie de cărămidă, construite înainte de anul 1940, în zona centrală a Bucureştiului, şi ale căror structuri, proiectate numai la acţiuni gravitaţionale, sunt degradate urmare cutremurelor puternice produse în anii 1940, 1977, 1986, 1990; inexistenţei la nivel mondial şi în România, în perioada construcţiei acestor clădiri, a cunoştinţelor şi normelor tehnice necesare realizării unor structuri rezistente la cutremure puternice; condiţiilor locale de teren caracterizate prin manifestarea unor perioade predominante lungi ale mişcării terenului la cutremure de magnitudini medii şi mari, care conduc la amplificarea acţiunii seismice, cu efecte distructive asupra structurilor existente; perioadei proprii de vibrație de 1,4 – 1,7 sec. caracteristică clădirilor înalte, construite cu precădere în perioada interbelică şi care corespunde de regulă perioadei de vibrație indusă de cutremurele puternice din sursa Vrancea, moment în care se produce fenomenul de rezonanță, cu efect distrugător, de prăbușire, a clădirilor înalte.

Prin Legea bugetului de stat pe anul 2016, a fost alocată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice suma de 25 milioane de lei, din care se va asigura cu prioritate finanţarea acţiunilor privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public, nominalizate în Programul de acţiuni pe anul 2016.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Din ce este făcut sicriul Papei Francisc și ce a fost pus în el. Un obiect din România se află acolo
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
Playtech.ro
Copacii pe care nu ai voie să îi plantezi lângă gardul comun. Vecinul te poate amenda
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un patron i-a revoltat pe tinerii din Generația Z: „Vă plângeți că luați 2.400 de lei și nici nu puneți bonurile în calcul”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Proiectul odios al lui Ceaușescu, în care au murit peste 400 de români, din nou funcțional
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul vrea banii cetățenilor. Românii au termen limită până pe 25 iunie. Nu poți depăși
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi locuri pe care nu ai voie să parchezi. Amenzi de până la 1.500 de lei
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte