După ce s-au trezit cu o scădere a pieţei de valori şi cu o depreciere a lirei sterline care a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, votanţii sunt puşi faţă în faţă cu o serie de şocuri economice despre care analiştii spun că se vor agrava şi mai mult, înainte de a se vedea vreo ameliorare.
Consecinţele ieşirii Marii Britanii din UE se vor simţi nu doar în Europa, ci şi în Statele Unite ale Americii, iar acum unii britanici spun că regretă că au votat în favoarea „Brexit„, potrivit washingtonpost.com.
„Cu toate că am votat pentru ieşirea din UE, vineri dimineaţă când m-am trezit, realitatea m-a lovit în faţă. Dacă aş avea ocazia să mai vota încă odată, aş vota pentru rămânerea în UE„, a declarat o britanică pentru ITV News.
Vineri, la o zi după referendum, mulţi britanici au reflectat la ce ar putea să însemne „Brexit” pentru economia ţării. Astfel, Google a înregistrat întrebările la care englezii au căutat răspuns, întrebări legate de votul privind „Brexit”.
După circa opt ore de la încheierea votului, Google a comunicat că s-au triplat căutările pentru „ce se întâmplă dacă părăsim UE”.
Potrivit datelor oferite de Google, în topul întrebărilor legate de referendum, la care britanii au căutat răspuns pe motorul de căutare, se află:
În topul întrebărilor legate de Uniunea Europeană se află:
CITEŞTE ŞI: Un articol controversat din Tratatul de la Lisabona a făcut posibil referendumul