Hellvig cheamă Poliţia pentru a cerceta cum a cheltuit Udrea banii. Gala Bute, luată la puricat

Poliţia economică va face cercetări la Ministerul Dezvoltării pentru a stabili cum s-au cheltuit două sute de milioane de euro. Ministerul de Interne va primi luni plângerea făcută de actualul ministru al Dezvoltării, Eduard Hellvig, care susţine că Elena Udrea trebuie să dea socoteală cu privire la semnarea preferenţială a unor contracte.
Romania TV
27 mai 2012, 10:07
Hellvig cheamă Poliţia pentru a cerceta cum a cheltuit Udrea banii. Gala Bute, luată la puricat

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, la Arad, că a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor ajutor pentru anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea, inclusiv modul în care s-a implicat ministerul în Gala Bute, informează Mediafax.

Eduard Hellvig a declarat că a avut o discuţie informală cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor în anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea.

Am cerut ajutor pentru Corpul de control, să ne acorde asistenţă în controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrări derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred că avem nevoie de acest ajutor, competenţa trebuie utilizată pentru a descoperi dacă au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, să ştim ce preluăm„, a declarat Eduard Hellvig.

Ministrul a adăugat că „nu e posibil ca pe 27 aprilie şi 5 mai, care a fost zi de sâmbătă, să se facă plăţi şi să se semneze contracte de 100 de milioane de euro”.

„De unde graba asta? Se temeau că nu mai conduceau ministerul? De unde atâta disponibilitate de a utiliza resursa bugetară cu frenezie înainte de alegeri?”, s-a întrebat ministrul, într-o conferinţă de presă desfăşurată la PNL Arad.

El a spus că anumite proiecte au fost găsite cu probleme, precum o pârtie construită la Braşov, „în care s-au investit foarte mulţi bani, nu doi lei, şi care se surpă”, sau un ştrand la Marghita, pentru care „nu sunt căi de acces, drumuri, canal, iar decantarea apei la bazinul de înot se face într-un bazin separat”.

Aceste lucruri trebuie ştiute, cineva trebuie să răspundă„, a spus Eduard Hellvig.

Şeful MDRT a declarat că a dispus anchete la Compania Naţională de Investiţii şi Agenţia Naţională de Locuinţe, unde „s-au făcut foarte multe lucrări care nu au fost eficiente şi sunt suspecte de scurgeri de resurse financiare către clientela politică”.

Ministrul a spus că a descoperit că s-au contruit săli de sport în localităţi cu doar zece elevi, terenuri de sport în pantă şi lângă văi care le inundă în timpul ploilor sau parcuri în localităţi fără apă şi canalizare. De asemenea, ministrul va cerceta şi Gala Bute.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Ucraina cere pace. Anunțul ISTORIC al Rusiei: La unison cu poziția noastră
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Românii au interzis! NU ai voie să faci acest gest. Este ilegal oriunde în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Olaf Scholz Consideră Posibilă Victoria Kamalei Harris în Alegerile Prezidențiale din SUA
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!