„Eu nu am candidat pentru nicio funcție de conducere, așa cum am anunțat încă din ședința M10 din 11 iunie 2016 și am transmis pe lista internă a membrilor partidului. Aceasta a fost și ideea atunci când am decis să construiesc un partid: să pun piatra de temelie. (…) Adunarea Generală de alegere a noii conduceri, care a avut loc pe 26 iunie 2016, a ales-o, cu o mare majoritate, pe Ioana Constantin președinte al partidului M10„, a declarat Monica Macovei, potrivit Agerpres.
Într-un scurt CV cuprins în declarația de presă a Monicăi Macovei se arată că „noua președintă M10 are două licențe obținute în 2012, una de la SNSPA, Facultatea de Management, și a doua de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, și două masterate obținute în 2014 la SNSPA, în comunicare brand, management și comunicare corporativă și în comunicare și relații publice„.
„Ioana a predat, între altele, etică și responsabilitate corporativă, management și afaceri pe internet la Facultatea de Management a SNSPA și a lucrat în consiliere și orientare profesională pentru absolvenții care își începeau profesiile„, potrivit sursei citate.
Europarlamentarul Monica Macovei își exprimă speranța ca „noua conducere, formată din oameni tineri, în marea lor majoritate, corecți, profesioniști și integri să facă o politică transparentă care să înlocuiască politica blaturilor în care trăim de 26 de ani”.
Ea transmite, totodată, „succes și înțelepciune” noii conduceri a M10 și îi solicită „să conserve ceea ce este bun și să schimbe ceea ce este rău, începând cu problemele din sănătate, educație și administrație, pentru ca românii să trăiască într-o Românie de care să fie mulțumiți și în care cei care lucrează în afara țării și suferă din cauza despărțirii de familii să vină cu drag și speranță acasă și în care tinerii să știe că au un viitor”.
„Cei care au muncit să construiască structuri ale M10 în peste jumătate din țară și au obținut peste 30.000 de voturi, aproape 100 de consilieri la alegerile locale, un primar membru M10 și alți patru primari independenți susținuți de M10 trebuie să continue politica reformistă, pe baza principiilor dreptei democratice„, afirmă Macovei.
Europarlamentarul are și un sfat pentru noua conducere M10, acela de a intra „în alianțe cu alte forțe politice de dreapta sau centru dreapta, inclusiv cu cele care au început ca partide locale”.
„Numai așa se poate crea un pol de dreapta adevărat și curat care să reformeze clasa politică și să mențină România cu fruntea sus, pe direcția VEST. Ca membru fondator al M10 și simplu membru de partid, îmi doresc ca partidul să crească sănătos și să ajungă în următorii ani o forță politică, împreună cu alte partide politice noi și corecte„, mai afirmă Macovei.