Slăbeşte uşor şi rapid cu dieta cu calorii negative

O modalitate eficientă și ușoară de a slăbi este să incluzi în dieta ta unele alimente care te ajută să slăbeşti pentru că, digerându-le, consumi mai multe calorii decât conţin ele. Află care sunt acestea și cum te ajută să slăbești.
Alina Costache
28 iun. 2016, 11:32
Slăbeşte uşor şi rapid cu dieta cu calorii negative

Deşi poate are o denumire ciudată, dieta cu calorii negative se bazează pe un mecanism simplu: pentru a slăbi, organismul trebuie să ardă mai multe calorii decât îi aduc alimentele. Susţinătorii ei spun că există alimente care nu îngraşă, deoarece energia pe care o conţin este mai mică decât cea necesară digerării lor.

Beneficiile dietei

Incluzând în alimentaţie fructe şi legume cu calorii negative poţi scădea în greutate sănătos, pentru că asiguri organismului necesarul de vitamine, minerale şi de fibre. Cu toate acestea, nu este recomandat să consumi doar aceste alimente. Asociază-le altora (cum sunt carnea sau lactatele) dacă vrei să ai o dietă echilibrată.

Precauţii pentru diabetici

Dieta nu este indicată diabeticilor, fiindcă ar putea face hipoglicemie dacă nu-şi consumă raţia de glucide (precum cele din cartofi şi din cereale).

Cei cu probleme digestive vor găsi dieta neplăcută, deoarece conţinutul de fibre din fructe şi din legume le va produce balonare şi diaree.

Ce alimente conțin carolii negative

Alimentele cu un indice glicemic și cu un conțin mare de fibre fac parte din categoria celor care calorii negative. Așadar, adaugă în dieta ta mai multe fructe, legume și ierburi proaspete, deoarece acestea stimulează metabolismul și producția de enzime care au rolul de a stimula corpul să-și folosească depozitele de grăsimi.

Alimente „minune”

Fructe: pepene galben, ananas, lămâie, mere, portocale, grepfrut, căpşuni, zmeură, afine

Legume: broccoli, varză, conopidă, sparanghel, ardei, castraveţi, morcovi, andive, usturoi

Condimente și ierburi: scorțișoară, usturoi, chilli, coriandru, semințe de in, cuișoare, ghimbir, ceapă și pătrunjel.

Iată un exemplu în acest sens: 100 g broccoli conţin 25 kcal, iar procesarea digestivă a alimentului (mestecare, digestie, metabolizare, eliminare) consumă 80 kcal.

Model de meniu pentru o zi

Mic dejun: un ou fiert, o felie de pâine şi un pahar cu suc de grepfrut sau 100 g de brânză proaspătă, un castravete de mărime medie, o felie de pâine şi un pahar cu suc de portocale.

Gustare: un morcov, un măr sau o felie de pepene galben.

Prânz: O supă de legume (o ceapă, un morcov, trei frunze de varză, un sfert de rădăcină de ţelină mică, o mână de mazăre), 1-2 felii de pâine şi, la alegere, o jumătate de piept de pui la grătar, cu patru foi de salată verde ori trei bucheţele de conopidă fiartă (cu ulei de măsline, sare şi piper) cu o pulpă de pui la cuptor. La desert, un fruct din listă.

Gustare: Un bucheţel de broccoli fiert sau un fruct, la alegere.

Cină: 200 g peşte alb la grătar, o felie de pâine, o salată din doi castraveţi, un ardei şi un morcov; fructe proaspete sau o salată de fructe dintr-un măr, o portocală, o mână de afine, o felie de pepene galben.

Cireșele prezintă o serie de beneficii care le recomandă pentru pierdere în greutate, fiind sărace în calorii și bogate în fibre dietetice. Iată cum să slăbeşti cu dieta cu cireşe 4 kg în 10 zile!

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?